PA-Nollans andra dag…

Dag två av nolleperioden har varit fartfylld. Det började med att Nollan fick en rundvandring i Linköpings sköna stadskärna. Under dagen har PSS följt nollegruppen Jocks, som är ett fartfyllt gäng. Nollan kommer från spridda delar av Sveriges underbara land, från Skellefteå i norr till Eksjö i söder.

Nollan började sin stadsvandring med en samling utanför stadsbiblioteket. Där fanns PAmp som började med att hälsa Nollan god morgon. Därefter delades det ut ett betyg till den nollegrupp som hade bäst koll på sin PAlmenacka kvällen innan. Dessutom ville nollegruppen FlowerPower framföra ett gyckel de skrivit kvällen innan. Det var ett mycket bra gyckel och det var modigt av Nollan att vilja framföra detta inför PAmp. Detta belönades också med ett betyg.

Efter samlingen var det dags att börja ta sig till sina första stationer. Vid varje station stod en av PAmp och delade ut matnyttig information till Nollan om sin nya stad, och dessutom skulle Nollan vara med i olika övningar eller tävlingar på tid. På de första stationerna var det svårt för Nollan i Jocks att plocka åt sig några betyg av PAmp, men de gjorde bra ifrån sig i sina mutförsök och i tävlingarna. Efter den första stationen började Nollan öva på vissa mutor till specifika PAmp och spånade dessutom på idéer till gyckel innan de kom till nästa station. Tack vare Nollans gedigna fjäsk och mutor började snart betygsmedelkvoten i gruppen att höjas.

När Nollan kom till PAmp-Elli i trädgårdsföreningen hade de kommit på en mycket bra dikt om baskern på rim som de framförde på ett väldigt bra sätt. Detta gav dem ett VG vilket snabbt födde lusten efter mer och snabbt var Nollan uppe i flera betyg. Vid PAmp-Mattias fick de till och med två betyg, ett för sin morgongymnastik tidigare under dagen och ett för sin exeptionella formation som bestod av alla åtta Nollan i en mänsklig pyramid. Nollan i Jocks fick till slut ungefär åtta betyg under vandringen, vilket är mycket bra jobbat. Vem vet, det kanske kommer krävas mycket för att PA-Nollan ska få några fler betyg.

Efter stadsvandringen var det dags för lunch i Zenit och efter lunchen var det dags för Nollans första föreläsning. Den hölls av John Boman och till en början var den till ytan seriös men efter en stund började den allt mer leda in på allt mer abstrakta ämnen som vikten av att vara ”uppsägningsbar”. I slutet av föreläsningen kommer PAmp instampandes och meddelar att de blivit informerade om att John Boman har förlett Nollan och att föreläsningen är fejk! Det var inte heller det enda som är fejk… Nollan-Martin i gruppen Genious är inte alls en Nollan, utan är egentligen en fadder och går i PA2.

Till kvällen var det förfest innan Nollan skulle på Flamman för sin första utekväll som PA-Nollan. Även här var vi förädlade av besök av PAmp. Festen i sin helhet var mycket bra, Nollan hade det trevligt och åt hamburgare och drack valfri dryck som serverades av ett par ur faddergruppen. Under kvällen fick Nollan också besök av två gyckelgrupper, Gudfadderiet och Oral6. Låtarna de framförde var bra skrivna och verkade uppskattas av Nollan, som fick sig ett flertal goa skratt. Senare under kvällen återkom PAmp på besök och under denna visit tog Jocks chansen att framföra ett gyckel, ett mycket bra gyckel som uppskattades av Nollan, faddrar, PiLS och PAmp. Nollan fick applåder och dessutom lyckades Nollan kamma hem ett betyg till.

Senare mot kvällen var det dags att börja röra sig mot Flamman. Nollan gick i sina nollegrupper tillsammans med sina faddrar. Men på vägen dit syns plötsligt ljus mellan träden och folkhavet stannar av. Det är PAmp som står där och väntar. Nollan ombeds att ställa upp framför PAmp och PAmp säger att det nu är dags för PAsserkortskontroll. Nollan skall nu en och en gå fram till PAmp för att få sitt PAsserkort godkänt. Många klarade sig med bravur, andra fick tillsägelse om att vårda sina PAsserkort ömt och det var endast en enda Nollan som fick sitt PAsserkort underkänt. Nollan-Erik i Jocks hade gjort vissa modifieringar av sitt PAsserkort, detta är inte något PAmp uppskattar och krävde en förklaring. Nollan ansåg att PAsserkortet var bra och ansåg att PAmp hade fel (!), vilket inte går i och med att PAmp alltid har rätt. PAmp krävde ytterligare förklaring, varpå Nollan-Erik erkänner… Erik är inte Nollan alls! Erik är också en fadder som smygit omkring i förklädnad under de två första dagarna och även Erik går i PA2.

Hela dagen har varit helt underbar och det har varit skönt att det varit så fint väder med sol idag. Vi får hoppas att PAmp fixar ett lika bra väder tills imorgon. Då är det nämnligen PAspelen, klockan 11.00 i Vallamassivet. (OBS! Din nollegrupp kan ha uppsamling på annan plats, dina faddrar har mer information om detta.)

Ett svar på ”PA-Nollans andra dag…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *