Nolle-P är här!

Idag var den första dagen på PAs nolleperiod och PSS har givetvis varit med och följt Nollan under sin första dag här på LiU. Dagen har varit full av information och det kan bli ganska snurrigt så här i början men efter ett par dagar så brukar till slut det mesta ha rett ut sig. Under nolleperioden kommer PSS att följa med, antingen med en av grupperna specifikt eller cirkulera lite runt aktiviteterna och kommer sedan skriva här på hemsidan om vad dagen har gett och en liten kommentar om vad som händer dagen därpå.

Under dagen har PSS följt nollegruppen Skaters. Det har varit ett fartfullt gäng på tio personer från lite olika delar av Sverige. PSS mötte nollegruppen tillsammans med Nollans faddrar Millan, Cissi, Carina och Johanna i grupprummet efter uppropet. I grupprummet var det lite trångt men alla fick plats, för finns det hjärterum så finns det stjärterum. Innan Nollan fick möjlighet att köpa biljetter till alla roliga evenemang som kommer hända under nolleperioden fick Nollan lunch och lite information om vad som kommer hända under nolleperioden. Dessutom presenterade faddrarna, PiLS-Emma och PSS-Sandra sig för gruppen och Nollan presenterade sig för faddrarna.

Efter lunch var det dags för rundvandring på campus Valla och då fick Nollan i Skaters mer information om var det finns kaffe att köpa, var man kan träna, var det finns mat att köpa eller var man kan värma sin medhavda mat. Dessutom fick Nollan chansen att lära sig att hitta lite bättre på campusområdet. När rundvandringen var slut fick Nollan röra sig hemåt för att vila upp sig lite efter all information som Nollan insupit under dagen.

Senare på kvällen möttes Nollan och faddrarna upp för att avnjuta en trevlig och mycket god middag, bestående av tacos. Innan middagen gjordes det PAsserkort, en nolleskylt, vilken Nollan skall bära synligt ända fram till sin övergång till Etta. Middagen var mycket trevlig och det avnjöts många skratt och Nollan lärde känna varandra lite bättre.

Vid ett tillfälle tittar Nollan ut genom fönstret och ser nio marscherande svartklädda och baskerbärande personer. Det är PAmp som kommer. Det utbryter ett mindre stohej och Nollan radar snabbt upp sig i korridoren för att hälsa PAmp välkommen med honnör och raka rader. PAmp, som är rätt läskig på nära håll, frågar Nollan om var Nollan har sin PAlmenacka, som alltid ska finnas till hands. Nollan springer då tillbaka in i lägenheten och letar upp sin PAlmenacka, men olyckligtvis har inte alla Nollan kommit ihåg den. PAmp-Generalen säger då till Nollan ”Gör om, Gör rätt, Gör ALDRIG fel igen”. PAmp lämnar sedan över Nollans uppdrag för nolleperioden, vänder helt om och lämnar Skaternollan.

Efter den gastkramande visiten börjar Nollan spåna på hur de ska lösa sina uppdrag och Nollan sitter och bollar idéer med varandra rätt länge. Efter att idéspinnandet börjar avta är det dags för efterrätt, glass och chockladsås, vilket var mycket gott. Efter detta var det dags för att spela lite Alias. Det var jätteroligt och vid vissa tillfällen vred vi oss alla av skratt, både Nollan och faddrarna. Till slut var det dags att bryta upp, klockan hade redan hunnit bli tio i tio och det är en tidig dag i morgon.

Morgondagens aktivitet börjar klockan 08.30 utanför stadsbibliotektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *