Stångåstaden söker sommarjobbrekryterare med möjlighet till praktik i vår!

Läser du andra året på HR-programmet och vill få arbetslivserfarenhet inom HR och rekrytering? Då kan du få möjlighet jobba med rekrytering i sommar och även att göra din APU praktik hos Stångåstaden våren 2021.
 
Som sommarrekryterare kommer du jobba på Stångåstadens HR-avdelning i nära samarbete med en deras våra HR-utvecklare och några deras våra entreprenörer. Cirka 50 gymnasieelever ska anställas till entreprenörerna inom yttre och inre skötsel. Dina arbetsuppgifter spänner över hela rekryteringsprocessen såsom planering, urval, intervjuer, kontakter med entreprenörer, kandidater och Stångåstadens HR.
 
Stångåstaden söker dig som går andra året på HR-programmet. Du har en positiv inställning, är engagerad, drivande och tycker det är roligt med många kontakter. Som person bygger du snabbt förtroende genom att vara lyhörd, positiv och serviceinriktad. Du är självgående och kan ta egna initiativ utifrån givna ramar men stimuleras också av att arbeta tillsammans i team.
 
Under vårterminen med start i slutet på januari kommer du att jobba med rekryteringsprocessen fram till att praktikperioden börjar. Det är inte ett heltidsarbete, men vissa veckor jobbar du ganska mycket och andra några timmar. Arbetstiderna är flexibla så de inte ska påverka studietid med föreläsningar och dylikt.
 
Kolla gärna in på LIVET PÅ STÅNGIS https://livet.stangastaden.se för att se hur det är att jobba hos oss.
 
Urvalet sker löpande så sök redan i dag, dock senast den 10 december. Frågor besvaras av Jenny Ahlbert, HR-utvecklare, via telefon 013-208573 eller e-post jenny.ahlbert@stangastaden.se.
 

Varför du ska vara medlem i Akavia

Akavia  är fackförbundet för dig som valt den akademiska vägen. De är specialister för dig som kommer bli personalvetare. För dig som missade Akavia under Nolle-p – se klippet nedan. Du som redan blivit medlem – ta del av dina verktyg och förmåner som ingår i ert kostnadsfria studentmedlemskap här: https://www.akavia.se/medlemskapet/formaner/

Allakando söker studiecoacher under sommaren!

Det är inte alla som kan njuta till fullo av sommarlovet, utan det finns många studenter som kämpar med att komma ikapp med sina studier nu under sommaren. Möjligheten att få stöd av skola och lärare är begränsad. Det är här Allakandos studiecoacher kommer in i bilden. De hjälper de studenter som är i behov av att planera, stötta, peppa samt komma ikapp med skolarbeten.

Allakando är i behov av nya studiecoacher som kan hjälpa elever hemma och online. Klicka på länken nedan och ansök till ett flexibelt och meriterande sommarjobb.

https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/

FILMKVÄLL KL 19, TISDAGEN 19 MAJ!

I dessa tider av social distansering är det lätt att tappa kontakten med varandra, därför har vi i PULS styrelse arbetat på ett onlineforum där vi ska kunna bibehålla någon form av socialt umgänge under tiden. För tillfället är detta forum en discordserver vi designat för att kunna prata, spela spel, titta på film, hålla i quiz eller liknande tävlingar och så vidare. Helt enkelt hoppas vi på att detta kan bli en avslappnad plats där vi medlemmar kan hänga, ha roligt eller bara koppla av tillsammans efter en lång dag av plugg.


För er som är inte tidigare hört talas om discord är det en app till dator eller mobil där man kan skapa en mängd olika kanaler, alltså mindre rum avsedda för olika aktiviteter. Man kan fritt hoppa mellan dessa och använda text, röst eller video efter vad man är bekväm med.

Vi vill bjuda in alla medlemmar till att prova servern tisdagen 19/5 klockan 19.00. Tanken är att börja med en spel/filmkväll där vi i styrelsen kommer finnas för att guida er och svara på frågor. Servern och alla dess funktioner kommer självklart alltid vara öppna efter detta, även när det inte planerats något särskilt för dagen. Alla medlemmar är alltid välkomna!

Vi hoppas att ni är lika taggade på detta som vi är, och att så många av er som möjligt kan komma! Om ni har frågor kan ni skicka dem till naringsliv@personalvetare.nu.
Här är länken till servern, ni får gärna gå in och göra er lite hemmastadda tills vidare!

https://discord.gg/72rC3fN…

Enkät om distansstudier

Vi i styrelsen är väldigt intresserade över hur ni upplever distansläget och hur det har påverkat vår utbildning. Vår AMO ska ha ett möte med representanter för vår institution IBL och kan därmed lyfta upp tankar och funderingar. Fyll jättegärna i enkäten! Då har ni verkligen chans att lyfta åsikter kring detta och universitetet får en feedback.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScn2-gU8k3GMpOEsAD4Li4Qx5sRmz38JwDEZhgQsfraP7mxLg/viewform?fbclid=IwAR1ptNGBysFag8S9rUPO7AU2GY2RJrO-QgUDQZaRWq_ODdBfwdrZN1Yo8Yo 

Produktexperter erbjuder chans till att vinna ett stipendium på 10 000 kr

Produktexperter erbjuder även i år en chans till ambitiösa heltidsstudenter att vinna en peng på 10 000 kr!

Hur ansöker jag? 

Skicka en skriftlig ansökan (max. 500 ord) angående varför du valde det ämne du studerar, samt hur du planerar att bli en expert inom ditt område, vad dina framtida planer är inom denna nisch.

När är sista ansökningsdatum?

1 juni, 2020. Produktexperters team kommer att gå igenom varje ansökan, samt annonsera vinnaren den 1 juli 2020.

För mer information, läs på Produktexperter sida för stipendium, här: https://www.produktexperter.se/produktexperter-stipendium/.

HR-programmets nya kurs

Igår var det sista dagen att söka till högskolor och universitet! Hoppas att ingen missade chansen att söka till just HR-programmet här i Linköping. Under vårterminen 2022 kommer kursen i marknadsföring att bytas ut mot en hel ny kurs som fokuserar mer på hållbarhet. En ny kurs som är mer i samtiden och som bland annat kommer beröra Corporate Social Responsibility (CSR). Det är nämligen de som studenter som börjar till hösten som kommer att beröras av förändringen. Värt att nämna är att det är en förändring som eleverna i de tidigare årskurserna varit med och påverkat.

Academic Work söker nya medarbetare till deltidstjänst

”Det bästa med mitt jobb är att det alltid finns möjlighet att utvecklas, arbetet är varierat och att jag får bygga flera interna- och externa relationer” – Så beskriver en av våra interna medarbetare rollen som Staffig Service Assistant. Är du i början av dina studier och vill ha ett deltidsjobb som präglas av ansvar, problemlösande och service i världsklass? Sök då rollen som Staffing Service Assistant idag och bli en del av Academic Work!

Klicka dig vidare för att veta mer om tjänsten! Välkommen med din ansökan!

https://jobs.academicwork.se/annons/staffing-service-assistant-till-academic-work-linkoping/15039471

Vinn ett stipendium på 5000 kr hos Matspar!

Matspar.se är Sveriges främsta jämförelsetjänst för matvaror online. Vi har samlat alla matbutikers sortiment på ett och samma ställe och tillåter våra användare att själva plocka ihop sin egen matkasse hos oss, för att sedan se vart den blir billigast att handla.
Genom vår smarta exportfunktion kan du sedan skicka matkassen till utvald butik och där lägga din beställning och få maten hemkörd!
Vi på Matspar tror på hållbarhet och delar nu ut ett stipendium på 5000 SEK till en student som brinner för just hållbarhet & ekologi.
Du kan läsa mer och ansöka om stipendiumet på ​https://www.matspar.se/stipendium
Sista ansökningsdag är den 28:e Februari 2020.