Näringslivsutskottet (NLU)

 

Näringslivsutskottet arbetar med att stärka kontakten mellan studenterna i sektionen och näringslivet.

Genom utskottets arbetsgrupper har vi en bredd som gör att vi på ett skräddarsytt vis kan möta externa organisationers önskemål på hur de vill komma i kontakt med våra studenter.

Ordförande i Näringslivsutskottet är Victor Thyrstedt
Kontakt: naringsliv@personalvetare.nu

Vice ordförande i Näringslivsutskottet är vakant för tillfället
Kontakt: vice.naringsliv@personalvetare.nu

Följande arbetsgrupper ingår i Näringslivsutskottet:

Gästföreläsare/Studiebesök

Arbetar med att anordna givande och inspirerande gästföreläsningar i anslutning till aktuella kurser på programmen.

För att programmens studenter ska få en mer praktisk inblick i arbetslivet anordnar även gruppen studiebesök, case-kvällar och workshops med intressanta företag.

HR-dagen

HR-dagen är PULS arbetsmarknadsdag som varje år går av stapeln under höstterminen. Här får sektionens studenter och representanter från arbetslivet samlas kring ett aktuellt tema inom HR. Dagen innehåller intressanta föreläsningar, workshops och genom mingel ges möjlighet att knyta spännande kontakter.

Mentorsprojektet

Gruppen arbetar för att studenter i PA3 samt Master2 ska få möjlighet att ansöka om en mentor ute i arbetslivet. Mentorsprojektet gör det möjligt för våra studenter och representanter ute i arbetslivet att utbyta kunskap och inspireras av varandra. 

Klicka in på varje arbetsgrupps respektive sida här på hemsidan så får du mer information.

Övrigt: Näringslivsutskottet arbetar också för att hålla vid liv en kontakt med programmens alumner. Är du examinerad student från våra program och intresserad av att veta mer om Alumni-nätverk så hör av dig till Ordförande eller Vice ordförande i Näringslivsutskottet.