Bra länkar

Här har vi samlat lite bra länkar för dig som kan vara bra att han med sig genom studentlivet. Oavsett om du letar ny lägenhet, behöver ansöka om CSN eller undrar när närmaste fest är.

 

CSN

CSN – Är det dags att söka studielån eller bidrag? Oroa dig inte för här är länken. Glöm inte att ansöka före terminsstart och om du redan ansökt och fått godkänt glöm inte heller att lämna att in studieförsäkring sju dagar för studiestarten samt att registrera dig på dina kurser via LADOK.

 

Söker du bostad?

Oavsett om du är ny i stan eller flyttat inom Linköping tidigare kan det vara svårt att hålla koll på alla hyresvärdar och länkar.

Tips från Liu:s hemsida – här finns lite samlade tips om att leta och hyresvärdar, speciellt användbar om du inte vet var du ska börja

Studentbostäder – en kommunal hyresvärd för studenter, där det kan vara bra att stå i kö. Om du är nyantagen kan det vara bra hålla koll på att de brukar ge förtur till nyantagna under vissa perioder.

Stångåstaden – den ”vanliga” versionen av studentbostäder. Det kommunala bostadsbolaget i Linköping med lägenheter runt om i staden, även här kan det vara bra att börja samla poäng i den allmänna bostadskön.

ByggVesta – en privat hyresvärd som i Linköping har hand om campusnära Colonia som ligger precis brevid märkesbacken. Även de har en kö som man kan ställa sig i för en bättre chans att få lägenhet.

Heimstaden – en privat hyresvärd som har studentlägenher i området runt ryds allé, samt har lägenheter i övrigt.

hyresvärdar i Linköping – linköpings komuns

KOMBO – en hyresrättsorganisation för studenter. De kan hjälpa dig som student hitta bostad, på deras hemsida kan du hitta lägenheter, i första hand, andra hand och för dig som kan tänka sig va inneboende. Behöver du en roomie, eller kanske är det du som vill hyra ut en lägenhet? Då kan du även lägga ut bostäder på deras hemsida. KOMBO har även förhandlingsrätt för hyresgäster i Studentbostäder i Linköping, ByggVesta:s studentbostäder, Heimstaden och Studentbo i Norrköping, vilket innebär att de företräder dig som hyresgäst i frågor som, boendeinflytande, hyra etc. De drivs av kårservice på uppdrag av kårerna (StuFF, LinTek & Consensus).

 

Kårhus och studentlivet

Kårservice – driver de fem kårhusen samt KOMBO. Här kan du in och kika om du undrar något om de fem kårhusen. På kårhusen finns det förutom fest studienplatser och cafén.

Studentlivet.se – här kan du hitta allt som händer i LiU:s studentliv. Detta är informationsplattform där  allt om föreningar, event, boende och framtid samlas. De har bland annat en kalender över alla event som händer. (lite som våran PULS – kalender)