Köa med PULS!

Köa till toaletten med PULS på måndag – och var samtidigt med och slå ett Guinness Världsrekord!

WLTQ

Världsvattendagen den 22:a mars 2010 är ett avgörande ögonblick i kampen mot den globala sanitets- och vattenkris som drabbar över 2,5 miljarder människor och dödar fler barn än malaria, HIV/AIDS och tuberkulos tillsammans. En månad senare samlas nämligen politiker från hela världen i Washington DC för att diskutera vad de behöver göra för att uppfylla några av de mest grundläggande rättigheterna för världens medborgare – tillgång till en säker toalett och rent vatten. Dessa två rättigheter är idag inte på långa vägar självklara för många människor, vilket får skrämmande konsekvenser:

  • Över 4 000 barn dör varje dag av vattenrelaterade sjukdomar såsom diarré, tyfus och kolera.
  • Över hälften av alla sjukhussängar i utvecklingsländerna är upptagna av människor som lider av diarrésjukdomar, vilket kraftigt överbelastar ländernas redan undermåliga hälso- och sjukvårdssystemen.
  • FN bedömer att hälften av alla flickor som slutar grundskolan i Afrika gör så på grund av bristen på säkra och hygieniska toaletter.

Källa: www.worldtoiletqueue.org


Köa till den utvalda toaletten i C-huset och visa att du bryr dig!


The World’s Longest Toilet Queue
är en internationell manifestation för att ge människor möjlighet att visa sitt stöd på ett något annorlunda sätt – genom att köa till en toalett! På detta sätt skapas en uppmärksamhet som sätter tryck på politiker runt om i världen att förse fattiga med både rent vatten och säkra toaletter.

PULS väljer i samarbete med Medley Linköpings simhall att stödja denna manifestation och hoppas att du gör detsamma! För att kön i Linköping ska räknas in i världsrekordsförsöket måste minst 25 personer köa i minst 10 minuter vid en offentlig toalett. Vi kommer att vara i C-huset så att kön ringlar långt in i Colosseum.

Tid:

Måndag 22 mars, kl. 12.30-13.00.

Plats:

C-huset (toalett mittemot Cafe C-sam).

Anmälan:

Föranmäl dig via mail till pss@personalvetare.nu så att vi är säkra på att få ihop minst 25 personer från Linköping. Det går även bra att dyka upp direkt på plats på måndag utan att vara föranmäld.


De 100 första köande får varsin fribiljett till Medley Linköpings sim- och sporthall!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *