Information om vad som händer i StuFF

Hej alla medlemmar! Här kommer lite info från StuFF:

Nu söker vi dig som vill engagera dig studentpolitiskt och driva StuFFs åsikter vid SFS Fullmäktige 2017.
SFS står för Sveriges förenade Studentkårer och driver frågor som berör studenter på nationell nivå. Till exempel har SFS haft kampanjer som rör studenters rätt till sjukskrivning, pedagogisk meritering för våra föreläsare samt en jämnare resurstilldelning mellan utbildningar. StuFF har varit en drivande kraft i resurstilldelningssystemet som fokusfråga och vi har, bland annat, skrivit ett uttalande om samma regler kring prolongation för alla lärosäten. Vi anser inte att doktoranders möjlighet att engagera sig ska bero på vid vilket lärosäte de valt.
Ovanstående är bara ett axplock av alla de frågor vi drivit på nationell nivå, är du intresserad – tveka inte att söka!

Vad innebär detta?
Att vara med i StuFFs delegation till SFSFUM innebär en del förberedande arbete där vi skriver motioner och tar ställning till propositioner och andra kårers motioner. Väl på SFSFUM vill vi se till att de andra kårerna runt om i Sverige tycker att våra idéer är dem bästa. Som delegat för StuFF är du med och sätter agendan för det kommande årets studentpolitik på nationell nivå.

Spännande, när är detta?
SFSFUM är i Linköping mellan den 12/5 – 14/5 och det är viktigt att du kan vara på plats under dessa datum. Innan dess har vi ungefär 4-5 förberedande möten som sker utanför föreläsningstid.

Det här låter sjukt kul, hur söker jag?
Du skickar en ansökan till ko@stuff.liu.se med en kort motivering till varför just du vill vara med i delegationen senast den 6/2.

Vid eventuella frågor, tveka inte att höra av dig till mig på ko@stuff.liu.se, 073-4141008 eller till Sofia på sk@stuff.liu.se , 070-4468231

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *