Vad gör en PA-student om dagarna?

Ansökningsperioden har nu börjat och det är hög tid för alla nya studenter att söka till universitetet. Men vad gör en PA-student om dagarna på Linköpings universitet?
Vi bad Frida Wallentin att gästblogga på hemsidan.
Ni hittar hennes vanliga blogg här –>  http://blog.liu.se/fridawallentin/
Trevlig läsning

Att studera på universitetet kräver att vi studenter disponerar över vår egen tid och själva ansvarar för att lägga upp dagarna. Det är bara en del obligatoriska moment och utöver dem har vi väldigt mycket handlingsutrymme. Programmen är många och likväl möjligheterna att engagera sig. Därför kan svaret på frågan vad en student gör om dagarna se väldigt olika ut.

Att beskriva en typisk dag som student är lättare sagt än gjort. Jag satt länge och funderade på några typiska drag för PA-programmet. Det är svårt att beskriva en standarddag då de flesta dagar ser väldigt olika ut men jag har hittat några gemensamma nämnare som förhoppningsvis ska ge er en lite tydligare bild av vad en student på PA-programmet gör.

Skoldagen börjar ofta 10.00. Har vi schemalagda föreläsningar ligger dem vanligtvis mellan 10.00 – 12.00. Det händer ibland att vi börjar 08.00 och då möts våra föreläsare av ett gäng trötta ögon och kaffekoppar fyllda till bredden.

11.55 sitter alla på kanten av sin stol redo att springa så fort föreläsaren har sagt ”tack för idag”. Inte för att föreläsningen har varit så tråkig eller för att man har bråttom till bussen. Nej, vi är redo att springa till mikrorummen för att undvika att stå i den ökända 20minuters långa kön bara för att få värma sin lunchlåda. Efter lunch fortsätter dagen med grupparbete. På PA jobbar vi väldigt mycket med grupparbeten och mycket av vår icke-schemalagda tid går därför åt till att lösa uppgifter med sin arbetsgrupp inför kommande seminarium.

Klockan 15.00 -16.00 någon gång börjar de flesta checka ut för dagen. Jag har valt att engagera mig i festeriet PiLS, som är en del av det sociala utskottet i vår sektion. I och med detta kan en vanlig kväll bestå av olika möten där vi själva eller tillsammans med andra studenter på Campus planerar arrangemang. Det kan också innebära att vi åker iväg och uppträder för andra program för att marknadsföra PA-programmet. Sen är det dags att ta sig hem och ladda om inför kommande dagar.

Så, vad gör en student om dagarna? Svaret är olika. Här har ni fått en bild av vad jag gör om dagarna som student på PA-programmet vid Linköpings universitet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *