Nya PSS gör sin debut!

 

Ärade läsare, det ser äntligen ut som att våren står i farstun!
Snödroppar kläcks här och var, Tinnerbäcken börjar kännas badvänlig och PSS-fanan har överlämnats till två nya gröngölingar.
Jajamensan! Två sprillans nya noviser som med tangentbordet som verktyg hoppas att kunna informera och underhålla er i högsta möjliga mån under det kommande läsåret.
Vilka är vi då?
Lämpligast är nog om vi förser er med varsin introduktion av oss själva:

Isak Uhlin är mitt namn! Jag är en 22 år gammal PA-tvåa och är uppvuxen i en liten by utanför Linköping. Älskar Trocadero, Road-trips, och att spela gitarr för de som vill höra. Hyser stark vedervilja gentemot spindlar, förluster och av någon anledning vått hushållspapper. Som liten parvel var Personalvetare ingenting som jag hade i kikaren. Då ville jag bli Batman, alternativt delfinskötare på Kolmården. Så hur hamnade jag här på PA då? Jo, jag tror att det hela började år 2012 då jag fann mig själv i den norska sommarstaden Tönsberg. Planen var att slå igenom inom catering-branchen, fast likt Ikaros som i den grekiska myten flög för nära solen så fallerade mina planer. Istället hade jag tagit värvning som maskinoperatör på en fabrik. Det tåls att sägas att jag inte var helt tillfreds med min situation, då maskinerna inte var lika pratsamma som jag var. En kväll kom jag hem med den spontana insikten att “jag vill bli student, och jag Bör jobba med människor”. Enligt hörsägen fanns det dessutom ett hyllat program i min hemstad som jag genast attraherades utav. Efteråt gick allt väldigt fort, jag ansökte, vart antagen, flyttade hem och snubblade klumpigt in i ett fartfyllt Nolle-P, ovetandes om den förtjusande tid som väntade. Jag ser det som ett privilegie att få engagera mig inom PSS och det ska bli ett nöje att å PULS vägnar hålla er informerade och roade under det kommande året.

Jag heter Louise Högren, en 22-årig PA-etta som lämnat livet i Stockholm bakom mig för att prova lyckan i Linköping och trivs än så länge som fisken i vattnet! Jag älskar att äta mat, sport (är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna) och att resa.
Hur hamnade jag egentligen här? Efter att ha haft en del ströjobb i mataffär, som brevbärare och på förskola och ett år med identitetskris gjorde jag den där klassiska hitta sig själv-resan till Asien utan att bli det minsta klokare. Jag kämpade på ett tag till med mina fantastiska kolleger på förskolan innan jag, efter lite goda råd från alla möjliga håll, tog mitt pick och pack och flyttade in i en studentkorridor här i Linköping! Att engagera mig i en utav sektionens arbetsgrupper har varit en självklarhet och det ska bli superkul att skriva för PSS under det här året!

 


I de flesta fall ser vi studenter Söndagen som en vilodag. Ett solvarv ofta tillägnad egentid eller eventuella sista-minuten studier. Detta stämde emellertid inte in på 40 stycken PULSare, som Söndagen den 22a Februari hade helt andra saker i kikaren.
Det var nämligen dags för PULS 15/16s Kickoff (!), som denna gång hölls på Prison Island, i Tornby. För er läsare som ej var där, eller för er som deltog och fortfarande inte är helt säkra, så kan vi berätta att Prison Island är ett upplevelsecenter, likt tv-succén Fångarna på Fortet.
Syftet är att i lag utforska fängelsets alla rum, och med såväl fysiska som mentala färdigheter lösa dess gåtor, varpå poäng erhålls.

Efter ett väl omhändertagande av anläggningens personal var det dags för lagindelning, sedan gick startskottet! Fängelset intogs i vad som bara kan beskrivas som en sann tävlingsanda. Det klättrades, det grubblades, basketbollar sköts och mörka skrymslen utforskades. Vissa lag hade en varierande approach till rummen, medans vissa lag valde att ihärdigt försöka bemästra specifika rum (många gånger). I två timmar kämpade våra adrenalinpumpade PULSare, tills målfotot kunde urskilja ett segrande lag. Stort Grattis till “De Eldsprutande Drakarna” som med ett maffigt poängresultat visade vart skåpet skulle stå!
När fängelsets dörrar låsts och förseglats varvades det ner i loungen. PULSarna utbytte historier om sina bravader i fängelset och det bjöds på kaffe och baguetter.
Vi i PSS vill ge ett stort tack till Styrelsen som tagit sig tiden att anordna denna spektakulära upplevelse! Om PULSarna är hälften så taggade som de var under denna Söndag så har vi sannerligen ett förträffligt verksamhetsår framför oss!

PrisonIsland

Det var allt ifrån oss i PSS för denna gången!
Se till att slänga en “Like” till oss på Facebook så att ni kan ta del av kommande skrifter.
Arbetsgrupper kommer att presenteras och sittningar kommer skildras, kanske till och med lite poesi…
Stay tuned, och glöm inte att njuta av vårvädret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *