Möt PiLS-Anna

För några veckor sedan gjorde vi en intervju med årets PiLS-Chief Anna. Vi frågade ut Anna om livet i PiLS, tips för bra städning och massor av annat roligt. Ta chansen och lär känna fantastiska PiLS-Anna!


God morgon Anna!
Hur ser en perfekt morgon ut för dig?
Då får jag snooza i två timmar, jag älskar att snooza, ibland blir det till och med tre timmar. Sen äter jag en lång frukost, det har jag aldrig tid med annars.

Det är när du är ledig alltså?
Ja men när jag ska till skolan vill jag också snooza länge så jag får oftast köpa frukost på vägen till skolan eller i skolan. Till exempel Baljan har frukost för 20 spänn! Prisvärt, man får yoghurt, fralla och kaffe.

Det är ju helt sjukt!
Ja, det är nästan som att man tjänar på att äta där istället för hemma.

Var kommer du ifrån?
Stockholm, Bromma.

Vilken månad är du född i?
December, alltid yngst. På nyårsafton.

Du är alltså född på nyårsafton?
Ja, det är världens sämsta födelsedag. Ibland vill jag bara fira nyår och inte min födelsedag men folk envisas ändå med att jag fyller år. Det bästa jag kan göra är att åka utomlands.

Hur gammal skulle du egentligen vilja vara?
70

Är det sant? Varför?
Jag kommer bli en så bra pensionär. Jag hatar att motionera, jag älskar att dricka kaffe.

Vad är standard i matlådan?
Jag har blivit bra på att variera, men det jag äter oftast är spaghetti och köttfärssås, det är ju alltid återkommande.

Det är ju rätt billigt också.
Ja, det blir så mycket mat! Det finns alltid en låda i frysen som jag kan ta när jag inte har hunnit laga något.

Har du något riktigt bra husmorstips?
Jag älskar att städa. Galltvål är det bästa jag vet, det tar bort allt. En grej som är ny på städmarknaden är små wipes från Jif. Det är nog mitt bästa tips, med dem kan man torka av speglar, bord, vad som helst! Det är till snabbstädning om man ska ha gäster, då drar jag bara ut en våtservett och kör.

Vad spelas i dina hörlurar idag?
Idag lyssnar jag på Waves med Mr. Probz, en riktigt skön sommarlåt. Ibland lyssnar jag på Hannah & Amandas podcast, det är skönt när jag går. Jag tror ju på riktigt att vi känner varandra.

Men det är som Alex & Sigges Podcast också, man är ju typ bästisar med dem. 
Ja deras podcast är så bra för man behöver inte följa den vecka efter vecka, de är bara att hoppa in i vilket avsnitt som helst.  

Vilken kroppsdel skulle du vilja bli av med, finns det någon del som du tycker är sjukt onödig?
Hmm… Det skulle vara fötterna tror jag, jag hinner aldrig ta hand om dem längre. Förut badade jag fotbad en gång i veckan, jag vet inte vart jag fick den tiden ifrån. Om man inte tar hand om fötterna så är dem så äckliga, speciellt nu på sommaren när folk börjar visa dem och man kan se hur hälarna liksom flyter ut på folk.

Vad visste du om Linköping innan du sökte hit?
(Skratt) Jag vet inte.. att min kusin bor här, det är typ allt. Och att det fanns ett skitbra universitet såklart! Annars ingenting.

Bästa minnet från första året?
Det var nog under Nolle-P, när vi var på lägret. Det var bra att det låg tidigt under Nolle-P. Det var så mysigt att åka iväg och sova över, lite som ett scoutläger.

Ja det var verkligen riktigt kul!
Ja, då hade vi ju vår första sittning och alla klädde ut sig. Det var så bra stämning, och sådant fantastiskt väder! Det är det bästa minnet.

Vad skulle du göra med 1 miljon kr?
Jag skulle köpa en Moccamaster och sen skulle jag åka utomlands. Gud, tänk att få segla i Karibien hela sommaren. Jag skulle åka idag och komma hem till Nolle-P.

Skulle du då köra grupparbetet på distans?
Jag skulle betala gruppen 10 000 kr var för att slippa projektet och bara fly. Jag skulle betala biljetter till mina kompisar också, så jag slipper åka själv.

Vad är du beroende av?
Jag är en beroendeperson men jag byter ofta beroende. Lypsyl vill jag alltid ha… och kaffe.

Ja kaffe är standard.
Förr var jag beroende av en sak varje vecka, t.ex. Risifrutti. Då åt jag det sjukligt mycket tills jag tröttnade på det, så bytte jag till något annat. Som en gång åt jag ett helt paket med chokladbollar på tunnelbanan när jag skulle hem från skolan.

Men alltså, ett helt paket chokladbollar, kollade inte folk konstigt då?
Jo absolut, men jag var 18 år. Det är ju den åldern när man inte bryr sig så mycket och har huvudet lite bland molnen, typ “jag är så bra, det spelar ingen roll”.

Vad har du alltid i väskan?
Vatten, paraply, solglasögon och nuförtiden har jag alltid med mig överstrykningspennor. Datorn har jag alltid med mig också.

Om du fick vara någon för en dag vem skulle det vara?
Som lever antar jag?

Ja det kan vara någon som är död också om du känner för det..
Gärna en äventyrare eller någon som vunnit OS. Jag tränar ju aldrig, så det skulle vara häftigt att få vara Usain Bolt och bara få känna hur det känns att springa så snabbt, att tycka om träning och vara bra på det. Beyoncé skulle vara häftigt också, för att hon har så många fans.

Varför PiLS?
För att jag tycker att det är så kul att göra roliga saker för alla studenter, men också för att få träffa så många nya människor från olika program. Det är också väldigt tacksamt att anordna sittningar för att vi får så mycket tillbaka när andra tycker att det är kul.

Vad vill du uppnå med PiLS 14/15?
Jag vill att vi i PiLS ska göra så feta aktiviteter för studenterna som möjligt, helst för så lite pengar som möjligt också. Mest det, att vi ska lyckas med arrangemangen och att ni ska få ha det så roligt som möjligt.

Kan du ta ton?
Nej, jag har dålig taktkänsla också. Det blir mest problem när jag ska sjunga, klappa och gå samtidigt. Men på något sätt får PiLS-Sofia som är gyckelansvarig allting att gå ihop i alla fall, vilket är helt fantastiskt. Hon är en Pärla! 
Men jag lär mig hela tiden, det är jättekul att sjunga. Jag blir så glad av det!

Vem sjunger bäst i PiLS?
Jocke är nog bäst. Han kan ta både höga och låga toner, han kör stämmor och han spelar gitarr. Han är extremt anpassningsbar!

Vad skulle du vilja säga till kommande ettor?
Vad hade jag velat höra? Att dem ska ta det lugnt och komma ihåg att ha kul också. Jag minns att jag var nervös över det här med pluggandet, men dem behöver inte oroa sig så mycket över skolan, klart man ska plugga också men allt löser sig i slutändan. Passa på att träffa alla nya människor och engagera sig i arbetsgrupper, det leder till att man träffar nytt folk i andra årskurser och andra program. SÖK TILL PiLS! Jag vill också säga att det ska bli kul att träffa nya ettan, vi i PiLS är astaggade inför nollningen!

Har du något quilty pleasure?
Hmm… har ni?

Men nu frågar vi dig.
Jag älskar att göra rent mina öron! Det gör jag varje dag, det är så otroligt skönt. Jag tycker att det är så äckligt med öronvax.

Det är lite beroendeframkallande.
Ja, ibland kan jag nästan känna när jag sitter i skolan att jag måste hem och toppsa öronen. Så ja, det är verkligen som ett beroende. (Skratt)

6 snabba!
Hockey vs Balett

Korridorsfest vs Platå

Löpning vs Strosa

Visby v.29 vs Peace&Love

Stor stark vs Champagne

Nyår vs Midsommar

Efter ca en timme med denna sköna filur från PiLS kan vi konstatera att Anna snabbstädar med wipes innan hon får gäster, hatar att träna, visste egentligen ingenting om staden hon valde för 3 års studier och är sjukt beroende av att rensa öronen. Anna lägger ner mycket tid i PiLS och vi är övertygande om att allt som PiLS 14/15 rör vid blir till guld!

Vi hoppas att ni har haft lika kul som vi hade under intervjun med Anna!

10274132_564861023630335_6882554013579425057_n
PiLS 14/15
Foto: Andreas Göransson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *