PULS PUB!!!

Det är sol, det är vår och det är dags att minnas PULS PUB!!!!

Onsdagen den tjugonde mars stegade PSS dynamiska duo glada i hågen in i Gasquen för årets första PULS-pub! Till vår besvikelse möttes vi inte av några muntergökar till personalvetarstudenter utan snarare av ett gäng tröttmössor som såg mer döda ut än levande. Ja just det, vi hade ju en utmattande föreläsning mellan tio och tolv… För två dagar sen..? Jaja, det får väl betraktas som ett FilFak-fenomen om inte annat. Den stundande tentan skulle ju också kunna vara boven i dramat. Hur som helst, som tur är vet PULS om en del knep för att väcka personalvetarstudenter ur djup dvala – det stavas öl och mat. När första ölen är i omlopp och det slutligen går in i tröttmössornas hjärnor att maten dessutom är gratis blir det äntligen lite liv i luckan. Till märkbart förhöjd stämning får PULS nya samarbetspartner Vision inviga scenen för kvällen.

Visions representanter Kerstin Green och Joakim Unnerbäck inledde med att be oss fylla i varsitt personlighetstest som visade vilka av fyra karriärstegar som förmodligen passade en bäst. Jag ska tydligen bli diktator och Madde trivs bäst som hoppjerka. Eller så var det nog inte riktigt men huvudsaken måste väl ändå vara att man skapar sig ett semantiskt minne av det hela? Vision upplyste oss även om alla förmåner som vi får om vi går med i deras fackförening. För bara futtiga 100 spänn (fast 100 spänn är aldrig futtiga för studenter) under hela studietiden får vi CV-granskning, hjälp med fackfrågor och möjlighet att söka stipendium. Detta är ju frågor som är lika roliga att diskutera som Karl Marx syn på kapitalismen, alltså ett ämne man gärna undviker men ack så nyttigt att veta om. Så detta med att lyssna kanske inte vara det roligaste att göra under kvällen men att få gratis mat är ju alltid studenter tacksamma för.

Över till saker jag minns med mer entusiasm – kvällens underhållning! Först ut på scen hade vi ett fantastiskt duktigt gäng från fina PA1. Med Jonas Skoglund och Jacob Ranmo som ackompanjemang bjöd Eva Uhlin, Linda Smedenborn och Ida Thomasdotter Eriksson på underbar stäm- och solosång. Helt knäpptyst för att inte missat en enda ton avnjöt vi alla flertalet välkända melodier och till allt annat än knäpptysta applåder fick de (sjukt nöjda hoppas jag!) sätta sig ned igen och själva njuta av lite skönsång. Rosanna Rågfelt avslutade kvällens underhållning på ett ypperligt sätt och det var nog ingen som ville höra talas om någon ”sista låt för ikväll”. Men tyvärr så måste alla goda ting få ett slut och så även denna kväll.

Vi får be att tacka Vision så mycket för maten, och självklart styrelsen som slavade i köket med att slänga ihop den, tacka ovan nämnda för underhållning i toppklass och tacka alla närvarande och PULS för otroligt skönt häng precis som utlovat! Vi ser fram emot nästa PULS-pub och det gör säkerligen övriga deltagare också!

DSC_0136
Vision!

 

Barhäng med My, Rosanna och Hedvig.
Barhäng med My, Rosanna och Hedvig.
Styrelsen styr i baren.
Styrelsen styr i baren.
Slit och slit, tänk vad styrelsen gör för oss!

Mums. Tack Vision!
Sångfåglarna Linda, Ida och Eva
Sångfåglarna Linda, Ida och Eva
Mys till Rosannas skönsång
Mys till Rosannas skönsång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *