HR-dagen 2012

Igår var det äntligen dags för HR-dagen 2012, och trots att tjejerna bakom arrangemanget stötte på lite oförtjänta problem på vägen lyckades de mer än väl ordna en dag som bidrog till både massor av inspiration och en mage proppfull med fika och mat.

Redan klockan 8:30 var vi välkomna till A-huset där det blev mingel och goodiebags innan första föreläsningen med Kristina Svärling och Marie Jarnemar drog igång. De berättade tillsammans om arbetet med att skapa en hälsosam arbetsplats och delade med sig av erfarenheterna de samlat på sig i sitt arbete som strateger i Stockholms stad.

Efter lite fika samlades samtliga återigen i A2 för att lyssna på Helene Hasselskog som på ett humoristiskt och inspirerande sätt berättade om vad som cirkulerar i huvudet på en HR-direktör. Efter 20 år i branschen och 10 år som HR-direktör (nu på Proffice) kunde hon lära oss ett och annat om ledarskap. Någonting som i alla fall jag tog med mig därifrån var tanken på att skapa lönsamhet i företaget med hjälp av den typen av ledarskap som bygger på sunda värderingar.

När det var dags för lunch fick undertecknad rycka in som kökspersonal och servera kyckling till alla hungriga deltagare. De flesta verkade gilla vad som bjöds och återvände till dagens sista föreläsning mätta och glada. Anton Johansson, marknadschef på Twingly, bjöd inte bara på skratt, sköna anekdoter och roliga festbilder, utan även på ett helt nytt synsätt på rekrytering genom sociala medier. Anton fick troligtvis de flesta att börja fundera över Facebook, Twitter, Linkedin och andra sociala plattformars betydelse för karriär och utveckling.

Sist men inte minst blev det rejäla kanelbullar och en sista kopp kaffe innan vi fick ge arrangörerna och föreläsarna en riktigt stor applåd. Vi på PSS vill ge Josefine Karlsson, Johanna Hjorth, Sandra Möller, Anna Lindström och Jessica Andersson världens största tack för all tid ni lagt ner på HR-dagen 2012. Av oss får ni fem plus av fem.

Sofie Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *