PULS-PUB med tema Oktoberfest!

styrelsenKorv, öl, musikquiz och PULS. Detta är bara några av ingredienserna som kryddade till PULS-pub kvällen den 10 oktober. Redan kl.15.00 började PULS-styrelsen att servera bratwurstar och fläskiga kabanosskorvar ackompanjerat med kylskåpskall potatissallad till ytterst billiga priser. Er skribent från PSS traskar dock inte in på puben fram tills vid 18-tiden, -ish.

Det visar sig till min, och mitt grabbiga entourage, stora förtvivlan att vi missat kvällens höjdpunkt, musikquizzet med tema Tyskland. Vi beställer en varsin öl och sätter oss vid ett av pubens långbord. Styrelsen står för kalaset denna kväll och de har klätt upp sig i lederhosen och dragit upp sina vita strumpor till knäna, samtidigt som de agerar kock och bartender. Anledningen till styrelsens utstyrsel och musikquizets tyska tema är på grund av att PULS-puben denna gång valde att inspireras av den blöta högtiden Oktoberfest.

Vid 19-tiden höjde styrelsemedlemmen Markus Grapne rösten och avslöjade svaren på musikquizets alla frågor. I samma veva som svaren avslöjas blandas jubel och buande från de tävlande lagen. När det i slutändan visar sig att två lag haft lika många rätt avgjorde utslagsfrågan saken och ett lag med fyra glada PA-ettor tog hem segern.

Med grusiga mobilbilder fick vi ett par bilder på vinnarlaget poserandes med en fashionabel PULS-väska, och PULS styrelse iscensatte och gjorde en egen tolkning av det berömda WWII-fotot Raising the flag on Iwo Jima. Kvällen avslutades och puben stängdes allt efter gästerna blev färre och färre. PSS håller tummarna för att PULS-puben får leva vidare under kommande terminer. En uppskattad aktivitet som förenar PULS alla årskurser under en kväll varje termin.

vinnarlagetVinnarlaget

styrelsen2012Styrelsen 2012

Emil Arleroth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *