HR-dagen 2011

I tisdags gick stapeln av för 2011 års HR-dag. En dag som riktar sig till studenter på PA-programmet, PA:s masterutbildning och beteendevetenskaplig grundkurs, samt till yrkesverksamma inom dessa områden. De som anordnade denna dag är Annie Steen, Anna Törnqvist, Anna Svedén och Frida Andersson och samtliga går i PA2. Dagen bestod av intressanta föreläsningar, mässa och god mat och fika.

Först ut att föreläsa var Monica Höglind som arbetar som HR-direktör på Apoteket AB. Höglind höll en intressant föreläsning om hur övergången från monopol till konkurrensutsatt företag har påverkar deras personalarbete. Hon förklarade vikten av att ha en fungerande kommunikation och att planera väl, samt arbeta långsiktigt med att förmedla företagets vision och kärnvärden till chefer och medarbetare.

pausen bjöds det på smörgås och dryck från Vitamin Well. Det gavs då även tillfälle för att mingla runt bland de olika montrarna och tala med dem som fanns på plats vid varje monter. Det var dels representanter från Academic Work, Jusek och Tria på plats. 

Nästa föreläsning hölls av Tobias Frohm, HR-direktör, och Karin Benyamine, HR-specialist på Systembolaget AB. Systembolaget AB vann Årets kompetenspris 2010 och Benyamine berättade att de strävade efter att bli Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. De presenterade även Systembolagets definition av kompetens och visade det kompetensverktyg de inom företaget själva arbetat fram.

Efter en god lunch fick vi höra Veronica Lejsved, HR-chef på Bauhaus, tala om vikten av enkla tydliga processer i HR-arbetet. Lejsved tog i år hem priset för Årets HR-chef. Hon framhöll även hur viktigt det är med kommunikation samt att förmedla tydliga mål och krav.

PSS tackar för en väl anordnad dag med mycket intressanta föreläsare och bra arrangemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *