Siemensgruppen, en doldis i PULS

I PULS finns en arbetsgrupp som heter Siemensgruppen som ännu inte blivit officiell då den tillkom så sent som i höstas. Många har nog inte hört talas om gruppen, eller vet åtminstone inte vad som pågår i den. PSS fick i uppdrag att ta reda på lite mer. Sagt och gjort, vi stämde möte med Siemensgruppen som består av tre personer: Lovisa Carlsson som går tredje året på PA-programmet och Anna-Greta Persson och Markus Zwick som läser Master. Det var Lovisa vi fick träffa och eftersom vi inte visste så mycket om projektet så lät vi Lovisa själv berätta om det.

PULS har tidigare blivit sponsrade av Siemens men Siemens ville ha något mer tillbaka än bara sin logga på skyltar och PULS var dessutom intresserade av ett lite mer aktivt och givande samarbete och det bestämdes att tre studenter från tredje året på PA-programmet samt Master-programmet skulle få möjligheten att hjälpa Siemens att rekrytera en person till deras Trainee-program. Gruppen, som bestod av tidigare nämda studenter, fick vara med att promota Trainee-programmet samt sköta rekryteringsprocessen när en av de sökande skulle väljas ut. Deras arbete har bestått i att på LARM-dagarna locka sökande till programmet med bland annat flyers som de själva fick designa, utforma en intervjuguide, rekrytera andra elever från PA-programmet för hjälp med intervjuerna samt förstås att utföra själva intervjuerna. Lovisa och de andra medlemmarna i gruppen gav i efterhand feedback på de sökandes CV och personliga brev samt på för hur de upplevde deras beteende vid intervjun (kroppspråk, entusiasm osv).

Det viktigaste som Lovisa tyckte att arbetet i gruppen har gett är att hon fått en ökad förståelse om organisering, strukturering och administrativt arbete, samt att den direktkontakt hon haft med Siemens har varit givande då hon fått en inblick i arbetet i ”verkligheten” (för att inte glömma det intyg hon får av Siemens när arbetet är färdigt, perfekt att sätta på CV:t!) Lovisa menar även att det varit roligt att få ett utbyte med masters, hur de tänker och vad de kan. ”Det har verkligen varit jättegivande”, avslutar hon med att säga, och när jag frågar om hon skulle rekommendera andra PA- och Mastersstudenter att söka arbetsgruppen så tvekar hon inte att svara ja.

Och söka till Siemensgruppen, det kan du som börjar år tre på PA eller ska läsa Master nästa termin göra. Mer information om när du ska söka samt när arbetet sätter igång, det får du när höstterminen har satt fart. Så glöm inte att titta in på personalvetare.nu för att hålla dig uppdaterad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *