Talangjakten och Så ska en PA-nolla låta

Ifredags var det dags för den extraordinära talangjakten som alla Nollan hade fått i uppdrag att framföra ett nummer under. Varje nollegrupp hade fått ett antal kriterier som skulle vara med i sina framföranden. I PSS frånvaro övertogs anteckningspennan av Martin Carlsson, läs och njut.

19:24 och ett taggat gäng PAmp gör entré som tillsammans med övriga i lokalen tänker avnjuta en ytterligare en afton i nollans tecken. Lite studioljus, olika tilltugg såsom chips och läsk, mycket diskussioner och förväntan inför kvällen – det är dags för talangjakt.

Först ut Punkrockers som med trollkarlen Tom Ossi plockade fram både det ena och det andra innanför rocken, inramningen – rosa paraplyer och mycket fniss och skratt. Efter många applåder tar PAmp-Generalen till orda – ”Nästa nollegrupp!”, det var Skaters tur…

Skaters framförde sedan en pjäs som skulle innehålla 4 saker – mormor, tiger, grekland och svärd. Summan av kardemumman blev ”Rödnollan”. Med gäll röst for rödnollan fram över golvet akompanjerad av tigern med väldigt stor aptit. De lyckas få in alla 4 sakerna i pjäsen. Rödluvan i en ny tappning – nollans tappning, och den är bra!

Class clowns styr upp en askungesaga (som på något sätt involverade en snabb scen där nollan gick fram till PAmp och sa ”PAmp Mattias – I´m your father”) och jag kan inte låta bli att hela tiden komma på mig själv med tanken ”oj vad de har lagt ned tid och engagemang på det här, vad roligt!”.

Flower Power framför en exotisk dans till tonerna av ”Oops I did it again”. Bra tempo och driv på dansgolvet och vi andra kan bara klappa med samtidigt som vi skrattar och gungar i takt. Avslutningsvis sätter sig killarna i gruppen, med sina skära kläder, i knät på PAmp, vågat men väldigt roligt!

Så var det dags för ”Så ska PA-nollan låta”. Man känner igen alla tävlingsgrenar från TV, PAmp har gjort ett bra jobb – återigen. Man märker dock att det snart är dags för avslutningssittning. PAmp är något mer avslappnade och de klassiska ”aaaah” och subtila skämten dem emellan blir alltmer frekventa (”nu får ni 5 ord”, PAmp Maja – ”synd”). Vi sjunger skrattar och till slut kommer vi mot kvällens avrundning…

På något sätt tror jag att alla blev imponerade av vad som framfördes under kvällen. Det var otroligt många skratt som avlöste varandra och som fadder kunde man bara haka på. Det är väl lite så som det är i den här klassen? Man bjuder på sig själv, socialiserar, går in för tävlingarna och bjuder till, det är högt deltagande och det känns som att alla verkligen anstränger sig för att göra kvällen riktigt trevlig och rolig. Om det är något som Nollan är så är det just vad jag skrivit i meningen innan – nämligen taggad! Jag menar, vi hade kunnat få en skittråkig klass. En klass som inte dyker upp på evenemang, en klass som inte bjuder på sig själv, en klass som är egoister… lyckligtvis har vi fått en extremt bra klass – keep up the good work!

Skrivet av: Martin Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *