Togasittning

Förra fredagen tog den årliga togasittningen sin plats. De nyblivna PiLSarna hade gjort ett bra jobb och det var en mycket god stämning bland de som deltog.

Det var en gång en löningsfredag i april. PiLS 10/11 har anordnat sin allra första sittning som tog plats i Zenitrestaurangen. Vi skulle festa i lakan som vi vore Caesar på segertåg. Sittningens klädkod var så klart ’toga’ i hyllning till ELINympiaden som sker dagen efter och togorna som vi såg var av alla dess färger och form. Det var svarta togor, röda togor, lila togor, det var hemgjorda togor, det var snabbgjorda togor och så fanns det så klart vita togor som följde den väldigt trevliga knytningen som PiLS hade lagt upp som länk på deras hemsida. Temat för kvällen var Grekland och temporopen följde temat enligt alla slags tolkningar. Det var både filmtitlar och spritsorter som fick ta över för kvällen.

Efter en stunds mingel gick vi och satte oss till bords. Förrätten var redan utplacerad på borden och till den fick vi en grekisk sallad bestående av fetaost, rucculasallad, rödlök och paprika, samt ett litet knyte som jag inte kunde identifiera men som jag tyckte var riktigt gott. I samband med förrätten sjöng vi lite och ganska snart kom de första gycklarna, Muttrarna (blivande festmaskineriet, FM).

(Bilden: Muttrarna)

Deras gyckel var ganska roliga och de hade en uns av teknologhumor i dem. Efter deras gyckel fortsatte ätandet och sjungandet. Tallrikarna togs bort av vår duktiga serveringspersonal. Jag vet inte om det var stämningen kring borden eller om det var den goda tidsplaneringen från köket och serveringspersonalen som gjorde att jag aldrig kände att jag väntade på mat, för ganska snart efter att förrättstallrikarna plockats bort kommer varmrätten ut. Till den fick vi två sorters spett, klyftpotatis och tomatsallad samt tzatziki och tahinidip och det var jätte gott. Det var till och med mycket mat. Det kändes lite som att det var en buffé. Jag tror inte jag har varit på en sittning som jag gått ifrån så pass mätt.

Under tiden vi åt och sjöng om vartannat kom den andra uppsättningen gycklare in. Det var vår alldeles egna serveringspersonal Clark Kentz (CKZ), de blivande KrogVetarna. De var roliga och det uppskattades. Tyvärr var akustiken lite dålig i salen så att det var inte riktigt någon som uppfattade vilka de var.

(Bilden: Clark Kentz)

Därefter ropades PiLS fram för gyckel. De var suveräna! De hade tre jätte bra gyckel och min favorit var det som använde Proclaimers ”I´m gonna be” som melodi.

(Bilden: PiLS)

Efter ytterligare lite fler tempon och sånger blev det efterrätt. Till den fick vi en chokladkakebit och kaffe eller thé. Det var en ganska liten efterrätt, men det var alldeles lagom efter den ganska bastanta varmrätten. Som ett sista gyckel kom UngJuren, de blivande Jur6, och sjöng lite för oss. De var också duktiga och tack vare att deras festerinamn stod på deras tröjor så sjöng vi rätt namn i tacksången denna gång.

(Bilden: UngJur)

Efter några omgångar av studentsången ”Lambo” blev det dags för oss att sjunga ”Stad i ljus” och lämna borden. Vi stannade kvar i Zenit en liten stund innan det bar iväg till lite olika mellanfester innan många av oss skulle i väg till togakravallen som tog plats i Kårallen.

Kvällen som helhet var lyckad och om det fortsätter i samma riktning under året kommer PiLS 10/11 göra mycket bra i från sig.

Keep up the good work!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *