Intervju med PyttePiLSchefen

har haft förmånen att få en djupare inblick den nyblivne PyttePiLSchefens liv. Vem han är och vad han vill ha ut av PiLS 2010 kan ni bara läsa om här på www.personalvetare.nu.

Vem är du?
Jag heter Joakim Karlsson, 23 år gammal och kommer ursprungligen från Västerås. Jag läste samhällsvetenskap på gymnasiet, gjorde värnplikten i ett år, reste runt i världen på muckbidraget och började sedan läsa kurser i juridik och astronomi i Uppsala. Två väldigt skilda områden. Jag sökte PA-programmet till hösten -09 och där är jag för tillfället.

Varför sökte du till PiLS?
Jag sökte till PiLS eftersom jag tycker att festerierna och fadderierna spelar en Joakim under de filosofiska spelenoerhört stor och viktig roll på universitet, speciellt för blivande studenter. Det var tack vare PiLS och PAmp som jag under nollningen kände att LiU var en skola som verkligen värnade om sina studenter. Att studera är självklart syftet med att söka till universitetet men festerierna som anordnar sittningar, fester, tävlingar och andra sociala evenemang bidrar till att skapa ett gott klimat och studentkamratskap inte bara i egna programmet utan även mellan de olika programmen. Jag kände att jag ville fortsätta det jobb som PiLS 09/10 har gjort så bra. Jobba för att nuvarande och nya studenter på programmet ska ha ett roligt studentliv utöver studierna, jobba för att stärka programmets rykte på universitetet och jobba för att alla studenter som haft med PiLS att göra ska kunna blicka tillbaka på studentlivet och minnas det med nöje.

Hur känns det att ha blivit vald till festerichef?
Det känns jättekul! Jag var osäker till en början över att söka till posten som festerichef eftersom jag aldrig provat på något liknande tidigare. Jag bestämde mig dock för att satsa fullt ut och jag tror verkligen att jag kan bidra med något bra som festerichef. Det är mycket att hålla reda på, och då har jag inte ens tagit över posten fullt ut än, men jag tycker det är jättekul det jag gör så jag känner verkligen att jag har hamnat rätt.

Vad ser du mest fram emot under verksamhetsåret?
Det är svårt att svara på eftersom jag, och hela festeriet, ser fram emot allt så sjukt mycket! Vi kan inte vänta på att få sätta igång arbetet. Måste jag dock välja något så tror jag att jag ser mest fram emot höstens Nolle-P! Då har vi haft inspark på hösten och kickoff under sommaren och är i full gång med gyckel och allt. Det är jättemycket kul som händer under den tiden plus att jag gärna upplever ett Nolle-P till även om det är från andra planhalvan denna gången.

Hur är stämningen i Pytte-PiLS?
Stämningen är väldigt god i Pytte-PiLS! Vi kan inte vänta på att få sätta igång med arbetet när vi tar över! Vi har haft trevliga kvällar då vi bl.a. har spelat sällskapsspel, spelat lite gitarr och skrivit gyckel. Det har även hänt att vi gått ut och gjort något uteställe osäkert. Det känns skönt att alla i festeriet verkligen ser fram emot året, är taggade och ligger på samma ambitionsnivå.

Har ni i Pytte-PiLS hunnit sätta igång med planeringen för året?
Ja, det har vi i hög grad. Vissa datum är spikade, likaså lokal men vart, när och hur får ni reda på vid ett annat tillfälle.

Vad har ni gjort än så länge?
En hel del ”grundarbete” faktiskt. Vi har bestämt poster, börjat diskutera hur vår festeri-outfit ska se ut, bestämt att vi kommer att försöka delta i så många evenemang som möjligt under året. Vi har jobbat på VSR-kravallen och på CM:s(industriell ekonomis festeri) I-cabaré på NH och på så sätt skaffat oss nya och trevliga relationer med festerierna. Vi har börjat skriva gyckel, beställt Pytte-PiLS t-shirts, börjat jobba på Tackfesten för PULS-aktiva samt Togafesten.

Vad vill du ha ut av ditt arbete med PiLS 2010?
När jag lämnar över till min efterträdare vill jag ha lämnat avtryck på PA-studenter som genom vårt engagemang kommer att ta över och vara aktiva inom sektionen på vilket sätt som helst. Jag vill skaffa mig lärdom om hur det är att vara chef och hur en bra chef ska agera, vilket kan hjälpa mig i framtida arbetslivet. Jag vill ha ett jätteroligt år som festerist och jag hoppas att jag ska kunna hjälpa till med att öka medvetenheten och stärka ryktet om vårt program på universitetet.

De övriga posterna i PyttePiLS är:

Viktor Svensson – Vice chef/alkoholansvarig
Elin Nestor – Kassör
Louise Roddar – Vice kassör/sittningsansvarig
Lovisa Skoog – Gyckelansvarig
Agnes Blom – Sponsoransvarig
Emma Forsberg – Sittningsansvarig
Emma Jonsson – Vice spons/sittningsansvarig
Gabriella Karlsson – Sekreterare/webbansvarig


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *