HR-dagen 2015

HR DAGEN

PSS har träffat HR-dagen.
Snart är det dags för årets arbetsmarknadsdag, HR-dagen! Mitt i planeringen av detta event fick vi ett par minuter med gruppen som anordnar det, så vi passade på att fråga ut dem om vad som komma skall!

Vad är HR-dagen?
HR-dagen är PULS egen arbetsmarknadsdag, där studenter får chans att träffa intressanta organisationer, lyssna på föreläsare från näringslivet och gå på givande workshops!

Årets tema är Personlig utveckling, vad innebär det?
Syftet med årets tema är att besökarna ska bli inspirerade att anta nya utmaningar och ge dem verktyg för sin personliga utveckling. De föreläsare och organisationer vi har bjudit in har valts ut för att man ska ges möjligheter till personlig utveckling både i arbetslivet och privat, vi vill att alla ska kunna få ut något av dagen! Ett exempel på vad som kommer hända under dagen är en workshop som kommer att handla om löneförhandling, och det är en situation som troligtvis alla kommer vara med om någon gång under sitt arbetsliv! 

Varför ska man komma på HR-dagen?
Först och främst för att det är kul! Under dagen har man chans att nätverka och knyta kontakter med både kursare och olika organisationer. Besökarna kommer att få lära sig mer om organisationernas funktion och får en inblick i vad man kan pyssla med när man har tagit examen, och vad arbete inom HR-området innebär.
Vår förhoppning är att man kommer lämna dagen och känna att man har med sig ny kunskap, inspiration och motivation vilket vi tror det varierande och väl framtagna innehållet kommer åstadkomma.

I år är det även så att HR-dagen firar 15-årsjubileum, därför har vi anordnat en HR-pub på Zodiaken vid dagens slut. Dit är även föreläsare och representanter från organisationerna inbjudna så man får ännu en chans att nätverka!

Vad har ni för förväntningar på dagen?
Vi jobbar för att studenterna ska våga ta för sig lite mer än tidigare år vilket vi tror och hoppas på att de kommer göra. Att våga prata med företagsrepresentanterna är en förutsättning för en god kontakt mellan studenterna och organisationerna. Vi vill att organisationerna och studenterna känner att de får ett utbyte av varandra och att de ska känna sig nöjda med dagen. Kom ihåg att organisationerna är där för att de vill träffa just dig, så ta chansen att prata med dem!

Hur har ni tänkt när ni har planerat årets arbetsmarknadsdag?
Vårt huvudfokus har legat på att få till en fungerande mässa och att det ska vara relevanta organisationer som bjuds in, eftersom det är vår uppfattning om hur en bra arbetsmarknadsdag ska vara. Tanken med upplägget för dagen är att det ska vara bra variation på aktiviteterna, och det ska inte bara finnas inspirerande föreläsningar utan även workshops och möjligheter att mingla med representanter från olika organisationer. En viktig del i planeringen har varit att innehållet ska vara sådant som besökarna har användning av NU, och inte om 20 år, då kan det vara svårt att relatera till det. Vi har även satsat på att marknadsföra HR-dagen med ett facebookevent där vi lägger ut information om de organisationerna som besöker mässan, så att det finns möjlighet för besökarna att ha bättre koll på vad som erbjuds när man kommer dit!

Vad vill ni att besökarna ska få med sig?
Vi hoppas att besökarna ska få en inblick i arbetslivet inom HR-området och vad det innebär. Vi vill även visa vilket brett område vi har valt att utbilda oss inom, och att det finns otroligt många möjligheter! En annan förhoppning vi har är att chansen att få mingla med organisationer ska leda till något konkret, att man verkligen knyter kontakter med näringslivet, kanske en praktikplats eller ett extrajobb.

När? Onsdag 7/10 kl 9:00

Var? Colosseum (C-huset)

Biljettsläpp: I-fiket måndag 28/9 kl 11:30-13:00 och onsdag 30/9 kl 11:30-13:00

Pris: 40 kr för PULS-medlemmar, 80 kr för icke PULS-medlemmar, 200 kr för icke studenter (alumner, mentorer, yrkesverksamma osv). I priset ingår fika, lunch, en goodiebag och alla dagens aktiviteter

Se Facebook för uppdateringar: https://www.facebook.com/events/922049784554233/

Kom på HR-dagen 2015, det blir kul!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *