Ovvesitsen och BVG-Sittning

En torsdagkväll i början av mars stod ett taggat gäng bestående av PA- och några Masterstudenter utanför Kårallens portar.

Den traditionsenliga Ovvesittningen stod på schemat och hur kan man inte vara laddad för fulsittning i garderobens skönaste plagg?! Sittningen arrangerades av vårt fantastiska PiLS tillsammans med MedSex och Festmaskineriet. Till slut öppnades dörrarna och PA-folk blandades huller om buller med läkare och maskiningenjörer i jakten på en bra plats vid något av långborden som dukats upp i matsalen.

Sittningen startade som vanligt med en vacker version av Kungasången innan vi intog våra platser, som tur var hade vi fått några tips på hur man på bästa sätt startar en konversation med våra bordsgrannar så det var inga stela samtal här inte! Vi avnjöt huvudrätt och efterrätt varvat med programmens skålar och gyckel från de tre arrangerande festerierna, när PiLS körde sitt berömda Östergötland-gyckel kan vi avslöja att det blev bra fart på oss PA-studenter! Kvällen avslutades med ett enda stort massgyckel av PiLS, MedSex och FM tillsammans och det var ett toppenbra avslut på en jätterolig sittning!

Efter att ha sjungit “Stad i ljus” tillsammans med våra nyfunna vänner från de andra programmen gjorde vi oss redo för en kul kväll på SunTrip-kravallen. Tack PiLS, MedSex och FM för en kanonkul sittning!


Då vi i PSS har ögon i universitetets alla hörn så kan vi även informera att några som absolut inte heller tänkte ha en sittningslös vår var våra BVG-studenter. Under sista veckoslutet i Februari valde de nämligen att skippa fredagsmyset för att istället lägga beslag på Nationernas Hus. Här väntade en sittningsafton i sann studentanda!

Temat, som var ”Superhjältar och Superskurkar” togs på högsta allvar av gästerna. Man kunde urskilja allt mellan himmel och jord; Batmanskurkar och Björnbusar, Zlatan som skålar med Zorro, vi vill även minnas att Pippi Långstrump bestämde sig för att delta.NH stod för en hyllad meny, som kvällen i ära bestod utav bland annat Skaldjurstoast, Fläskytterfilé med rödvinssås följt utav en krämig Vaniljpannacotta.
Efter matfrossa, sång och tävlingar begav sig (flög?) studenterna till Flamman, där det dansades ända in i småtimmarna. En till synes förträfflig terminsstart för våra BVG-studenter, och säkerligen ett varmt välkomnande för vårens nykomlingar!

Det var allt från oss för den här gången! Vi vill även passa på att önska er alla en oerhört trevlig påsk!
För er som planerar efterlängtad hemresa till nära och kära: Kom ihåg att resa försiktigt, ty varje överkörd hare resulterar i att någon stackare går miste om sitt påsk-godis.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *