Ovvesitsen och tillökning

Nu var det ett tag sen sist det hördes något från PSS och mycket har hänt sedan mina fingrar löpte över tangentbordet. Dels så har det varit en fantastisk Ovvesittning och vi har även fått tillökning i PSS-familjen som hittills har bestått av endast mig. Så ingen är gladare än jag över att presentera Camilla Husell som ska ro runt årets PSS tillsammans med mig. Camilla har skrivit en presentation av sig själv och vi har tillsammans recenserat Ovvesitsen för 2014, trevlig lässtund!

Hejsan! Mitt namn är Camilla Husell och jag är, tillsammans med Denise, en del av det här årets PSS! Jag är 20 år och kommer från Åland, men jag flyttade hit i höstas för att börja plugga PA-programmet, ett val jag är utomordentligt nöjd med. Jag älskar att skriva och kan vara lite av en grammatikpolis. Jag tycker också om att dricka kaffe och tycker att fika är ett perfekt sätt att fördriva tid. När jag inte fikar så gillar jag att resa, träna, umgås med vänner och familj, rida, titta på tv-serier och sova. Jag beskrivs ofta som en lugn tjej med båda fötterna på jorden, och jag försöker att alltid vara en glad och positiv person.

Jag trivs bäst när jag har mycket att göra och har sedan tonåren knegat på i restaurangbranschen på kvällar och helger. Trodde att det var mitt kall här i livet och utbildade mig på Hotell- och Restaurangskolan samtidigt som jag såg upp till mina personalchefer. Tog pinsamt nog flera år innan jag förstod att Personalvetare faktiskt var ett yrke, men sedan den dagen var valet självklart, jag skulle plugga PA i en stad där man fick ha en overall (det kändes viktigt…). När jag hade sökt in till PA-programmet i Linköping var väntan lång, men så kom till slut glädjebeskedet; jag hade fått en plats på (enligt mig) världens roligaste utbildning! Så jag lämnade familjen, vattenpipan, bilen, den friska havsluften och alla gamla smeknamn bakom mig och flyttade hit till vackra Linköping. Det var lite kort och mig och min väg hit. Nu är jag väldigt glad över mitt nya uppdrag och ser mycket fram emot det här året i PSS. Jag hoppas att vi ska lyckas med vår uppgift att dokumentera allt roligt som händer inom sektionen och på programmet!

Så den den 27e februari var det då dags för ovvesittning med PA, Maskinteknik och Läkarlinjen! Det var en förväntansfull skara studenter som samlades på Campus för att bränna av årets ovvesittning. Bordsplaceringen var konstruerad som så att vi satt vart annat program så vi fick chansen att prata med läkarna och maskinarna och vise versa. Ut över hela salen satt vi i spridda skurar och de sociala interaktionerna var i full gång. De flesta verkade uppskatta okända bordsgrannar och en del nya vänskaper uppstod förhoppningsvis, men för den som fick slut på samtalsämnen fanns hjälpande guider utplacerade på borden. Att gå igenom listan på saker att prata om med studenter från andra program tog säkerligen kål på en och annan tystnad, det kunde t.ex. vara frågor som ”har PA-studenten koll på Maslows behovstrappa? Är det sant att omtentor är vanligare än tentor för Maskinarna? Och har verkligen läkarstudenterna varsitt par Birkenstock tofflor?” En självklar isbrytare. Kvällen bjöd på god mat, såväl varmrätt som efterrätt. Det var mycket sång, spektakulära gyckel och framförallt nya bekantskaper över programgränserna. Helt klart en kväll att minnas. Vi i PSS tackar för en grym kväll och ser fram emot nästa års ovvesittning!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *