Innan årsskiftet presenterar PSS det gångna årets styrelseordförande, Anna Brorström!

Nu har turen kommit till frontpersonen för det gångna årets styrelse. Hon har posten som ordförande och demonstrerar sin enastående strukturerade sida genom att ta med fusklapp till PSS’ intervju. Hon är chiefen som vill kunna cykla utan hjul och vara livsfarlig men ändå söt, helst regnbågsfärgad också. Det är dags att bättre bekanta oss med en hängiven följare av hem till gården, styrelsens ordförande, Anna Brorström. 

 

Anna

 

Var kommer du ifrån?
Jag kommer ifrån Malmö. Älskade Skåne, haha.

Vilken månad är du född i?

Januari. Där fick jag tänka till lite!

Vad är din favoritfärg?
Regnbågsfärgen! Jag älskar färg! Det syns på mig (klädd i grått och svart), eller inte. Men jag kan inte välja, jag gillar alla färger!

Om du skulle vara ett djur, vilket skulle du vara då?
Får man tänka? Jag som trodde ni skulle fråga om superhjältar, hade ett skitbra svar där.

Jaså?

Eller alltså det är inte en superhjälte men ändå. Jag skulle vilja vara Pippi Långstrump, Hon är en ung stark tjej som kan göra det omöjliga. Hon kan cykla på en cykel utan hjul och lyfta en häst, det tycker jag är väldigt imponerande. Men tillbaka till djur, jag tänker mig en myra. En myra är så stark men också beroende av alla andra, fast det lät ju väldigt djupt och flummigt. Ta en isbjörn istället! Isbjörnar är livsfarliga men ändå så söta. Jag gillar isbjörnar.

Vilken kroppsdel har du mest användning av?
Munnen.

När jag har tagit examen ska jag…
Ha kul! Tänker jag spontant, behöver jag utveckla?

Nej, det låter ju… kul! Läser du verkligen PSS artiklar?

Ja, givetvis. Inte bara för att jag måste.

Har du någon last?

En last, hur menar ni nu?

Ja, någonting du är beroende av och typ missbrukar.

Okej, jag har en last. När jag är hemma tittar jag ofta på hem till gården. Det blir jag retad för, men jag är väldigt fast och det är lite pinsamt. Så det är väl en last, haha.  

Bästa festminne med tre ord?

Rumble inthe djungle. Ja, det är ju fyra ord egentligen men jag vet inte riktigt…

Äh, jag skriver ”in the” som ett ord.

Jamen så bra.   

Om du fick vara någon för en dag vem skulle det vara?

Lite cheesy, så skulle jag vilja vara min pojkvän. Jag tror att jag skulle kunna lära mig mycket om mig själv. Sen har man ju också fördelen att få prova på att vara man och göra allt man inte kan som kvinna…

Vad är ditt arbetsområde inom styrelsen?

Jag har då fått äran att kalla mig spindeln i nätet, vilket formellt kallas ordförande.

Vad innebär det?
Jag har det övergripande ansvaret för sektionens verksamhet. Jag planerar, följer upp och är bollplank främst till de övriga styrelseledamöterna men också till alla sektionens aktiva och inaktiva medlemmar. Jag har alltså ansvar för den löpande och strategiska verksamheten.

Varför sökte du till styrelsen?

Jag sökte inte utan jag blev nominerad. Kraften i att en annan människa tror på dig är otroligt stark. Jag tänkte att tror någon annan att jag klarar det här så måste jag tro på det själv, därför såg jag uppdraget som en utmaning som jag antog.

Vad anser du är PULS viktigaste uppgift?

Det är att se till att studenterna får en himla rolig studietid och får vara med och påverka utbildningen.

Vad anser du är viktiga egenskaper för att vara styrelsemedlem i PULS?

Engagemang! Du måste definitivt vara engagerad för att passa i styrelsen. Det är också viktigt att vara lyhörd, öppen för olika perspektiv och åsikter. Du kan inte gå din egen väg.  Det är bra att vara glad också, du måste tycka att det du gör är roligt.

Vad tycker du att DU tillför styrelsen?

Hm… Spontant, eller inte *plockar upp fusklapp*. Det här är en väldigt osvensk fråga, att försöka säga vad man gör bra personligen istället för att man bara är del av en fungerande grupp. Fast jag måste ändå säga det, att vi kompletterar varandra jättebra i styrelsen. Jag är stolt över arbetet vi gör! Men ja, vad jag tillför? Jag är en glad och strukturerad ordförande, som både kan vara lite knäpp men som också kan ryta till. Jag håller ordning och reda helt enkelt. Det är jättesvårt att ge sig själv cred! Det är mycket enklare att berätta om andras bra egenskaper, så det är en klurig fråga.

Vad är det bästa med att sitta i styrelsen?

Det är samarbetet med de andra i styrelsen, jag lär mig mycket om andra och om mig själv genom vårt samarbete. Jag känner också att jag utvecklas som person. Vilken chans jag har fått! Givetvis är det jättekul att se hur mycket skillnad vi kan göra också, allt ifrån att påverka utbildningen till att anordna studiesociala aktiviteter.

Vad tar mest tid, planering, utförande, möten eller något annat?

Vad tar mest tid, det blir nog lite vad man gör det till. Jag lägger mycket tid på planering, det vill säga det administrativa. Möten och aktiviteter tar också tid, men det är rolig tid!

Något du vill tillägga om din plats i styrelsen?
Att det är värt att engagera sig! Det är en bra komplettering till studierna. Man får praktisk kunskap om hur organisationer fungerar. Jag skulle också vilja säg att det kanske kan låta trist, men det är fruktansvärt roligt. Vi skrattar mycket i styrelsen!

Legolas                                        vs                               Aragorn

Kravall                                        vs                               Korridorsfest

Donken                                        vs                               Sallad

Dansbandsveckan i malung       vs                                Metaltown

En timme på spinningscykeln    vs                                En timme med soffhäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *