PULS för en grönare värld!

Den här veckan har gått i gröna tecken, inte bara för att det är en sjukt fin färg utan för vi är en grön sektion som verkligen vill att sina studenter värnar om miljön! Den gångna veckan har PULS haft som mål att belysa miljötänk i vårt vardagsliv som student. Vi har bland annat fått ta del av en föreläsning, råd om vad man kan göra i sitt vardagliga liv för en bättre miljö och ekologiska bullar. Som ni hör så har det varit en aktiv vecka, läs mer det blir kul!  

Vi börjar med de fina rekommendationerna som kom från PULS styrelse inför den veckan:

  • Ni som har en termos hemma och dricker kaffe varje dag i skolan TA MED DEN och drick ditt kaffe där ur. Det blir en extra sak att bära på men vad gör väl det? Se det som lite gratis träning!
  • Ekologisk mat är alltid bra! Någon krona extra mot att just du hjälper till att skona vattnet, värnar om djuren och dessutom månar om din egen hälsa.
  • Undvik utskrifter i den mån det går och hjälp till att rädda en regnskog. Datorn väger lite extra men å andra sidan får man med den inte skrivkramp av att hålla  pennan.

Det känns som väldigt bra råd som man kan ta till sig i den vanliga vardagen. Men hur lätt är det att ändra på vanor? Inte så lätt, så därför har det funnits aktiviteter under veckan för att få oss att tänka på våra vanor. Det första på schemat var en föreläsning måndag morgon med Jenny Wramberg från Tekniska Verken som handlade om hur de arbetar med aktivt miljöarbete och visionen för Linköpings framtid om ”Hur Tekniska Verken ska skapa världens mest resurseffektiva region”. Det bjöds även på kaffe och frukostmackor för de tappra själarna som kom till skolan måndag morgon. Ryktet efter föreläsning sa att det var en riktigt givande stund och alla kom därifrån nöjda (och mätta).

På onsdag var det mys i form av lunchdejt med PULS styrelse. Det bjöds på ekologiska bullar och snackades om miljön. Det var även ett bra tillfälle för ettan att hitta till sektionsrummet, köpa lite märken och titta på de snygga väskorna, tröjorna och tygpåsarna som är märkta med PULS snygga logga! Bjöds även på riktigt goda och ekologiska bullar!

1377062_633931186637648_1270909662_n

PiLS 13/14 måndagstipsar om miljön:
1. Ta cykeln (går fortare än att gå!)
2. Köp vintage-kläder (billigare än nya!)
3. Ät säsongens mat (så äter du mer svenskt!)

På torsdagen var den dagen då det var all-in. På lunchen skulle man värna om sin utbildning genom att möta upp Lisa Hartikainen tillsammans med hennes utbildningsutskott i I-fiket där man skulle utvärdera utbildningen med tre frågor. Priset var en väldigt fint grön pris som inkluderade en matlådan med lite smått och gott samt ett märke från Grön Sektion. Som student kan man ju inte klara sig utan beasås, munskölj och snabbkaffe så de fanns även med i priset. Som en liten röd tråd genom veckan så bjöds det som vanligt även på kaffe, mycket uppskattat. Hela denna vecka har till större del sponsrats av Grön Sektion och vi har fått ta del av deras visioner för universitetet.

1378642_634371123260321_623520155_n

På torsdags kvällen var det äntligen dags för PiLSpuben i grön anda på O’learys inne i stan. De höga förväntningarna möttes med grön öl och ekologiska hamburgare för det väldigt bra studentpriset 129 kr. Dessutom fanns det möjlighet att spela Beer-pong vilket är ett miljösnällt alternativ av högklassig underhållning. PSS var tyvärr inte där men har hört rykten om att det blev en otroligt lyckad kväll som pågick bra mycket längre än de flesta hade planerat. Enligt våra väldigt säkra källor så var det ca 70 glada PA studenter som njöt av kvällen. Bra jobbat PiLS!

12997_458083974308041_1247618199_n

PiLS 13/14 tisdagstipsar om miljön:

1. Fyll disk- och tvättmaskinen helt innan den körs (alltså, diska inte för ofta för hand heller, tar mycket tid och är tråkigt!)
2. Sug upp fett i stekpannan med hushållspapper (så sparar du tid och energi på gymet!)
3. Ta med tygpåsen till affären eller använd plastkassen flera gånger (ser lite mer hipster ut!)

Slutligen var det på fredagen dags att bränna av alla gröna kalorier med ett fem kilometerslopp runt rydsspåret i förmån för Världsnatur fonden. MaxPULS var ansvariga för aktiviteten och många guldtior små blev snabbt en stor gåva av guld till välgörande ändamål. 22 stycken deltog och av dessa hjältar vann Lisa Hartikainen och Johan Fröberg! Bra kämpat, miljön tackar alla för deltagande! De tackades också med naturligt kokosvatten sponsrat av Biofood AB.

1384307_634739449890155_855662055_n

Som avslut vill PULS styrelse, genom oss, tacka alla som har engagerat sig under den gröna sköna veckan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *