Här kommer HR-dagen!

På onsdags eftermiddagen så slog sig PSS fantastiska reportrar ner med två representanter från HR-dags gruppen, Martina Kraff och Jessica Andersson båda hemmahörande i PA2. Martina är sponsoransvarig och Jessica är sammankallande ansvarig men trivs hellre när hon blir titulerad The Boss. HR-dagen som är 8/10 närmar sig med stora steg och till veckan så släpps biljetterna.

Så min första fråga är börjar ni bli nervösa nu?

J: Näe, jag känner mig lugn. Läget känns som det är helt under kontroll. M: Det känns bra, alla har jobbat på bra.

Vad kan vi förvänta oss av årets HR-dag? Vad är temat?

J: Självförverkligande, det är ett underliggande tema för hela dagen. Det är väldigt fritt att tolka det som man vill. Dagen kommer bestå av tre föreläsningar. M: Det är tre väldigt grymma föreläsare.

När är biljett släpper?

M: 23-24/9 mellan 12-14 i I-fiket kommer biljett försäljningen äga rum. Det kommer att kostar 60kr för PULS medlemmar för icke medlemmar är det 70 kr.

Det finns ju nu en hel del Ettan som säkert sitter och funderar på vad HR-dagen är och varför ska jag gå dit på min lediga dag och betala pengar för den? Så för deras skull och alla andra studenter PA, varför är HR dagen viktig för PA studenten?

M: Det är ett bra tillfälle för PA studenter att komma i kontakt med näringslivet, knyta viktiga kontakter med företag och fackliga representanter och en möjlighet att se vad de olika facken står för. J: HR- dagen blir vad man gör det till. Vill man ha gratis fika och lunch så får man det. Det är ju även ett bra tillfälle om man vill kolla möjligheter för praktikplats eller extra jobb eller så kommer man helt enkelt dit för att lyssna på inspirerande föreläsningar.

En annan viktig fråga är, vad blir det för mat?

J: Haha!! M: Det blir fantastisk god mat, nämligen kyckling med rotfruktsgratäng och rödvins sås.

PSS måste ju säga att det låter som en fantastisk bra anleding till att gå på HR- dagen, men för alla som inte låter magens styra ens beslut är ju nästa fråga intressant. Vilka är föreläsarna och varför är de relevanta för oss?

M: Pär Eriksson är först ut och han är kommunaldirektör i Eskilstuna. Haha, vi har två Pär så de kan vara lite förvirrande ibland vem som är vem. Pär Eriksson blev årets ledarutvecklare så tycker man det är intressant och känner att man vill jobb med det så är detta en föreläsning man inte vill missa. Den andra Pär är Pär Johansson och han har grundaren till Glada Huddiks teatern. Pär Johansson vet kan väldigt mycket om självförverkligande från hans arbete med Glada Huddik gänget och är väldigt inspererande för han visar att man klara med än vad man tror. Sist ut för dagen kommer Veronica Leijsved bli som är HR- chef för Boliden. Hon är inspirerande och väldigt aktuell då hon blev utnämnd till Årets HR-chef 2011.  

Vad har varit det svårast med planeringen?

J: Det har varit att hitta föreläsare som vi vill ha. Vi har fått många förfrågningar och alla har inte känts som 100% rätt. Man vill ju att föreläsningarna ska vara roliga och bra. Det är Emma Rydén som verkligen har jobbat hårt med det att vi verkligen ska få bra föreläsare som är bra för oss och vårt ämne självförverkligande.

Vad hoppas ni att vi får ut av dagen?

J: Vad man vill få ut av det! Det är ju olika för alla tex för de som pluggar mastern eller går i trean så kan de ju vara en chans att knyta kontakter för praktikplatser och jobb efter utbildningen. För oss i tvåan är det en bra dag för att få lite inspiration nu på hösten och se möjligheter för vad man kan jobba med efter skoltiden. För ettan är det ju ett tillfälle för dem att känna att de har kommit rätt och hur PULS jobbar för oss studenter och hur givande det är att vara aktiv inom PULS. M: Helt enkelt en väldigt inspirerande dag. J: Fylld med godis och goodie-bags!!!!

Det låter som ni har planerat en riktigt bra dag för oss, men ni nämner att det är ett bra tillfälle att knyta kontaker. Det beror ju på montrarna som kommer vara utanför föreläsningssalen men vilka kommer att ha montrar där under HR-dagen?

J: Ska vi nämna alla för då kanske vi måste ha en fusklapp? Nej då, men nämn några så vi får en liten försmak på vad dagen kommer att ge. M: PULS och STUFF kommer ha varsin monter så har man frågor till dem så är det ett bra tillfälle att ställa dem så. Sen kommer även ngr av facken som vi har samarbete med vara representerade bland annat Unionen kommer ha en monter. J: Det kommer även vara representanter från Sveriges HR-förening, Adecco och Academic Work och många fler så det är verkligen ett bra mingel tillfälle.

Sista fråga som är en väldigt viktig fråga för alla PA- studenter, kommer det bjudas på mycket go fika?

M&J: JA! Goodiebags också!! Det kommer att vara en fin liten tygkasse som kommer vara amazing. M: Valet att de blev en tygkasse är ju självklart då vi är en Grön Sektion och vi arbetar aktivt med ett miljötänk. J: Allt för Miljön!

Några sista ord?

J: Det kommer bli en fantastisk dag! Man missar något om man inte går! M: Ja absolut. Och det kommer bli en asgrym lunchtävling! J: Ja, med asgrymt pris. M: Jag är lite sur för att jag inte själv får tävla. Haha!

PSS ska tävla! 

Som ni hör så kommer årets HR- dag bli grymt bra!! Så på måndag och tisdag vet ni vad ni ska göra, jo gå och köp en biljett till HR-dagen!! Framförallt så kommer det bjudas på kaffe, fika och mat allt som en student gillar! För att inte prata om grymma föreläsare där! PSS hoppas se så många som möjligt där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *