PSS presenterar: Anna Brorström

På höstmötet den 13 november valdes PA2:ans glada Malmötjej Anna Brorström in som ordförande i PULS:s styrelse 2013. Förra veckan träffade PSS henne för att höra efter vad hon har för planer, känslor och tankar inför det kommande året.

Anna Brorström är, trots sin unga ålder, verkligen ingen rookie i styrelsesammanhang. I gymnasiet var hon ordförande på sin skola och såg till att allt kring studenten arrangerades och när hon flyttade till Uppsala gick hon inte bara med i styrelsen i sin bostadsrättsförening utan hon började även arbeta på Östgöta Nation med mycket ansvar för allt från fika till personal.

Hur tror du att arbetet i PULS kommer skilja sig från dina tidigare erfarenheter?
Framför allt är det kvantiteten, säger Anna. Det kommer bli mycket mer arbete nu och det är mer som står på spel. Att vara ordförande innebär att jag har ett övergripande ansvar, men trots det känner jag ingen direkt press eftersom alla känns så taggade.


Du är ju inte ensam i styrelsen, hur känner du inför resten av gänget?Det kommer vara väldigt yrkesförberedande att få sätta samman ett team på det här sättet. Då alla är olika och har olika erfarenheter kommer det krävas lyhördhet och att man kompromissar, förklarar Anna.

Arbetet med den nya styrelsen har redan påbörjats. Anna förklarar att de är med på möten med nuvarande styrelsen, samtidigt som de träffas ensamma. För att lära känna varandra närmare hoppas hon på att kunna hitta på någonting roligt innan julledigheten, förhoppningsvis kunna gå ut och äta middag tillsammans.

Vilka mål har du med året 2013?
Jag vill framför allt öka deltagande i PULS och få in fler medlemmar. Det kommer även krävas att vi fortsätter arbetet med att tydliggöra vad PULS verkligen gör samt göra en djupdykning i hur mycket och på vilket sätt våra BVG-studenter vill vara en del av PULS.

Anna avslutar vår pratstund med att uppmana samtliga att söka till PULS:s arbetsgrupper. Hon var själv en del av Valberedningen fram tills hon sökte som ordförande och kan garantera att det är givande att delta i arbetet. Vi i PSS tvivlar inte en minut på att Anna Brorström kommer göra ett exceptionellt arbete som ordförande.

Sofie Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *