Det nya MaxPULS

MaxPulsDet hälsofrämjande PULS-projektet MaxPULS har ömsat skinn och fått nya krafter. PSS träffade ett glatt gäng som tycker att sport- och lekaktiviteter har en väsentlig del i den annars ack så stillasittande vardagen hos studenter. Vi fick en kort pratstund med gänget som inte vill något hellre än att få sina klasskompisar att röra på fläsket.

Till en början verkade det bli en diger vår för det relativt nya utskottet MaxPULS. Ingen hade anmält sitt intresse att styra och ordna i föreningen som har till uppgift att anordna olika fysiska sport- och lekaktiviteter. En dag gick föreningen från 0 till 5. Pernilla Björklund, Katarina Vikström, Katrin Wallin, Pelle Rosander och Erik Ingvarsson tog sig i kragen och utgör nu det starka teamet i MaxPULS.

Pernilla är sportchef och har det övergripande ansvaret för föreningen. Dock är det inte ofta som hon kommer kunna medverka på de aktiviteter som anordnas. Eftersom hon bor i Norrköping har hon valt att fokusera desto mera på det administrativa arbetet. De andra fyra medlemmarna bor alla i Linköping och har därför lättare att delta och driva de olika aktiviteterna. Varje medlem har ett varsitt område som de specialiserar sig på. Erik är ekonomiansvarig. Han har färdigställt en årsbudget och ser nu till att kvartalsbudgeten presenteras för PULS med jämna mellanrum. Katarina är webbansvarig. Hon är ansvarig för att schemat publicerats på hemsidan (www.personalvetare.nu/maxpuls). Samtidigt kämpar hon för att det ska bli lättare att hitta deras sida på hemsidan, något som hon i dagsläget riktar kritik mot att detta kan vara krångligt. Pelle är vice sportchef. Tillsammans med Katrin ansvarar de för facebookgruppen ”MaxPuls”. Katrin är sponsoransvarig och försöker bland annat fixa MaxPULS-tröjor och redskap till de olika aktiviteterna.

Jag får intrycket av att det här är ett glatt gäng, och, som Erik uttrycker det, präglas de av ett teamthink snarare än ett groupthink. De berättar att de till skillnad från tidigare år nu har ett tydligt tema, och förhoppningen är att fler studenter ska våga prova på MaxPULS. Därför är temat i år passande, ”Prova På”. Tanken är att det inte ska finnas någon eller några som har ett försprång i de sporter och lekar som presenteras. Att alla har samma förutsättningar och inte känner sig överkörda. Katarina säger att deras mål är att studenter ska ha kul och kunna lära känna varandra. Katrin berättar att hon har fått positiv respons av att MaxPULS har återuppstått. ”Det är många som säger att det är kul att MaxPULS blev av. Även folk som inte tidigare deltagit i våra aktiviteter är glada att det blev av”, säger Katrin.

Det är ingen enskild person i föreningen som har uppdraget att hitta på nya aktiviteter. Tillsammans har de alla bidragit med tips och idéer. Dessutom är de glada över alla förslag som kommer in via gruppen på Facebook. ”Vi vill att det ska finnas en efterfrågan och facebookgruppen är väldigt tacksam på det sättet. Vi får ju in jättemycket tips, och det är jätteroligt!”, säger Pernilla.

Innan vår pratstund är över vill MaxPULS påminna alla PULS:are där ute att deras aktiviteter kan betraktas som en gratis träning i veckan. Som fattig student är detta självklart prisvärt!

Emil Arleroth

MaxPULS

Från vänster: Pelle, Katarina, Kattis, Pernilla, Erik

MaxPULS aktivitetsschema hittar du på den här sidan: www.personalvetare.nu/maxpuls

Om du är intresserad av att snabbt få information om MaxPuls rekommenderas du till att gå med i deras facebookgrupp: MaxPuls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *