Hanna Benjaminsson presenterar Pytte-PiLS

Snart är det dags för maktskifte inom PiLS och nio taggade PA1:or är nu redo att ta över arbetet med fester, sittningar och gyckel. Hanna Benjaminsson är sittningsansvarig i nya PiLS och kommer nedan presentera PyttePiLS och berätta vad som är på gång!

 

Hallå ja! Hanna här. Jag tänkte börja med att ställa en liten fråga till er… ”När jag säger ’PiLS’, vad säger ni då?” Hade jag frågat mina vänner hemma i Lund hade de beskrivit drycken pils och därför sagt något i stil med ”läskande alkoholhaltig dryck som man ofta förtär på festliga tillställningar”. Nej, där ljög jag. De hade troligen sagt ”Öhm… Öl! Skitgott! Man dricker det till fest” eller något liknande Jag hoppas innerligt att ni Personalvetare i Linköping som läser det här först och främst tänker på Festeriet PiLS och inte drycken pilsner. Om detta inte är fallet så kanske jag kan få er att ändra er efter att ni har läst klart det jag har skrivit.

Jag är just nu inte PiLS utan PyttePiLS; en junior-variation av PiLS. Allt började i vintras, en halv-slaskig decemberdag vill jag minnas. Jag och ett gäng andra från PA1 begav oss till I-fiket för att gå på X antal intervjuer för att så småningom, förhoppningsvis, bli PiLS. Det var nervöst kan jag lova. Vi satt alla och klurade på vad som skulle hända, skulle de be oss sjunga för dem, hur många intervjuer skulle vi gå på, hur lång tid skulle det ta, vad skulle de fråga och vad SJUTTON skulle vi svara? Händerna var svettiga, kinderna brände av nervositet och fötterna stampade otåligt i golvet. ”När är det min tur egentligen?” undrade nog de flesta.

Intervjuerna kändes för min del bra, som tur var. Efteråt var vi alla helt slut i huvudet och lite smålättade över att det var över. Nu kom den jobbiga väntan… Väntan på svaret om man hade kommit med eller inte. Detta fick vi reda på några veckor senare när de ringde upp oss och berättade den roliga nyheten. Det hela var dock inte helt klart ännu. Inte förrän i januari fick vi börja kalla oss PyttePiLS, det var nämligen då vi blev invalda av PULS medlemmar under årsmötet.

Känslan av att bli PyttePiLS var helt fantastisk. Faktiskt nästan obeskrivlig. Vi var alla överlyckliga. Ganska snabbt kastades vi in i PyttePiLS-livet. Det var dags att välja festerichef och alla andra poster, vi fick prova att jobba på kravall, inviga andra kommande festerister med en ”fulvinsrunda”, gå på en mängd roliga kravaller, surprise-kväll med PiLS, skriva gyckel… Nej vänta nu Hanna, det går för fort. Nu stannar du upp lite och andas och tar det en gång till från början.

I PyttePiLS är vi nio stycken; sju vackra damer och två charmerande herrar. Alla mellan 20 och 24 år gamla. Som festerichef valde vi ansvarsfulla Alexandra, en kvinna som (enligt henne själv) inte kan laga mat. Vise chef och dessutom gyckelansvarig är Karl-August; en mycket musikbegåvad ung man som i ett nafs sätter ihop stämmor och komp till våra gyckellåtar. Som kassör har vi pratkvarnen Emma som alltid stämmer in i skratt. Norrlandsguldet Marlene är sponsringsansvarig och dessutom sekreterare (trots hennes charmiga grammatiska fel). På info & Pr-posten sitter fnissiga och kattokiga Ulrika. Filip, killen som aldrig säger nej till fest eller annat lajbans, är (såklart) alkoholansvarig. Slutligen har vi den ständigt positiva Victoria a.k.a. Awsome (som hon säger i varannan mening) a.k.a. Vickan, samt den coola lumpen-bruden Amanda. Sedan är det ju jag också, Hanna, en tjej som har en tendens att säga ”mmmmm” varje gång hon äter och lägger till ”is” i slutet på i princip alla ord som finns… Jag är sittningsansvarig tillsammans med superbrudarna Victoria och Amanda!

Vad händer under våren då? Vi har precis anordnat en tacksittning för PULS-aktiva tillsammans med blivande PAmp (PAmpers). Detta var grymt kul och såklart spännande. Under sittningen provade vi på att gyckla för första gången och vi älskade det verkligen! Vi håller även på att planera en toga-sittning som kommer att äga rum senare i vår (närmare bestämt 20 april). Utöver detta skriver vi gyckel, gyckeltränar, lär oss mer om våra poster, planerar våra outfits, fixar sponsorer, lägger upp budget för året, planerar höstens kravall On The Rocks som vi kommer att hålla i, och massa mer. Vi är ju som sagt fortfarande PyttePiLS, men i slutet på mars kommer vi äntligen att bli PiLS. På riktigt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *