Nöjd student-Index

NSI2012logo
Hur nöjd är du med Linköpings Universitet egentligen? Ta chansen och gör din röst hörd genom att svara på enkäten som i dagarna skickas ut till din e-post! Har du dålig koll på vad NSI egentligen är och undrar varför du ska ta dig tid att svara på enkäten, läs vidare bara!

VAD ÄR EGENTLIGEN NSI? 

Mellan den 15 februari och 14 mars kommer alla studenter som läser på Linköpings universitet ta emot enkäten Nöjd student-index på sin e-post. Enkätens syfte är att mäta studenternas nöjdhet gällande bland annat arbetsmiljö, undervisning, examination och hälsa, och alla svarande är så klart anonyma. Resultaten i enkäten används sedan föratt förbättra studenternas villkor, och för att rätt förbättringar ska göras är det naturligtvis viktigt att så många som möjligt svarar. Det är oviktigt om du tillhör StuFF, LinTek eller kanske rentav går på Hälsouniversitet – din åsikt är precis lika viktig som alla andras.

Nöjd student-index genomfördes för första gången i Linköping 2008 och är nu med sina 15 000 utskickade enkäter den största medarbetarundersökningen som görs på svenska universitet. Svarsfrekvensen bland studenterna är dock inte alltid så tillfredsställande som de ansvariga skulle kunna önska, vanligtvis är det bara ungefär häften av alla studenter som väljer att avsätta ett par minuter för att besvara frågorna. För att ändra på detta satsas det i år stort på att sprida information om undersökningen och göra alla studenter medvetna om vikten att yttra sin åsikt. För att bli peppad att svara på enkäten kan ni lite längre ner läsa mer om några roliga förändringar som gjorts tack vare Nöjd student-index.

GOD STÄMNING PÅ PA-PROGRAMMET

En sammanställning av PA-studenternas svar från två år sedan visar tydligt att nästan alla uppskattar stämningen på PA som väldigt god. De allra flesta anser att det finns en starkt gemenskap mellan studenterna på programmet och att de har studiekamrater att arbeta med när man vill ha sällskap. Desto mer negativa är åsikterna gällande prisvärdheten på caféer och restauranger i vår del av campus. Vi gissar att de flesta saknar någonting motsvarande Baljan, där en kaffe kostar 5 kronor, när vi får hålla tillgodo med Pressbyråns lilla kaffe för 15 kronor.

Mer schemalagd utbildning är någonting som nästan alla elever på PA-programmet efterfrågade 2010. Bara 9 procent av de studerande uppskattar att de lägger ner 40 timmar per vecka på sina studier, de flesta svarar istället att de inte spenderar mer än 20 timmar eller 20-30 timmar per vecka på skolarbete.

NSI LEDER TILL FÖRÄNDRING

Efter enkäten 2010 startade ett omfattande förbättringsarbete på Linköpings universitet. Bland mycket annat byggdes nya studentkök på både Campus Valla och Universitetssjukhuset, fler studieplatser skapades och bibliotekets öppettider förlängdes. På FilFak efterfrågade många studenter förbättring på områdena tydlighet, återkoppling och studentinflytande och enligt LiU:s hemsida så har fakulteten vidtagit flera åtgärder för att göra studenterna nöjda. Exakt vad som har gjorts kan man läsa mer om på LiU:s hemsida! Resultaten kommer att presenteras 11 maj Campus Valla.

Avslutningsvis vill vi bara uppmuntra alla PA-studenter att delta i undersökningen, både för sin egen skull och för alla kommande studenter! Har du fler funderingar eller om du bara är sugen på att diskutera NSI är du välkommen att hälsa på Markus Thor som den 20 februari befinner sig utanför HumSam-biblioteket klockan 12-13. Enligt vissa rykten kommer det även att finnas godis att tillgå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *