Seminarium med årets HR-chef

I tisdags var PSS, tillsammans med en del andra PA-studenter från Linköpings Universitet, på ett seminarium anordnat av Sveriges HR-förening. Till detta seminarium var Årets HR-chef 2011 Veronica Lejsved inbjuden att tala. Lejsved är personalchef på Bauhaus och berättade om sina 20 år inom HR-branschen. Hon pratade om valets fria gåva och att vi människor har tre stycken vägar att gå om vi stöter på problem; antingen släpper vi det, eller så förändrar vi situationen eller så lär vi oss att älska och respektera  problemet. Människan kan alltid göra sina egna val.

Lejsved pratade om svårigheter som kan uppkomma då en person går från att vara medarbetare till att vara ledare. Hon menar att de gemensamma nämnare man hade med medarbetarna tidigare kan som ledare bli ens problem. Lejsved pekade tydligt på att det gäller att vara ärlig i sin relation till medarbetarna och att man ska lägga fram de förutsättningar som finns för dem och själva låta dem välja. I ett företag är fienden alltid extern och det är viktigt att ha en helhetssyn.

Lejsveds föreläsning var oerhört inspirerande och PSS blev sugna på att kasta sig ut i arbetslivet. Dock återstår drygt två år av vår PA-utbildning och tur är väl kanske det, så vi kan få lite mer kött på benen. ”Do or do not, there is no try” sa Lejsved, och detta tar vi med oss. Har man bestämt sig för att göra något så gör man det, det finns ingen anledning att gå in halvhjärtat i ett projekt. Vi ska inte försöka utan vi ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *