PULS – en Grön sektion

I fredags blev PULS, för andra året i rad, utsedd till en Grön sektion. För att bli gröncertifierad ska sektionen bland annat handla miljövänligt, källsortera och upprätta årliga handlingsplaner. Dessutom ska en förbättring göras varje år för att sektionen ska få hålla kvar sin diplomering.

Gröna sektioner har funnits på Linköpings Universitet sedan 2007 och tillsammans med PULS är de totalt åtta stycken. Det handlar främst om att miljöanpassa sin verksamhet och PULS har satt upp tio miljömål, exempel på detta är att enbart använda miljöbilar vid transport inom sektionen och att, i den mån det går, enbart köpa rättvisemärkta varor.

PULS rekommenderar fler sektioner att sträva mot att bli Gröna sektioner då en inte kan göra allt, men alla kan göra något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *