Veni Vidi Vici! Carpe Scrotum vann finalen!

Onsdagen den 9 december var ytterligare en historisk dag i Carpe Scrotums historia. Det PA-anknutna laget vann Campushallens turnering efter största möjliga dramatik.

Finalen stod mellan Carpe Scrotum och Frank FC. Frank, som för övrigt var det enda laget som besegrade Carpe i grundserien, började starkast och tog ledningen redan efter ett par minuter.

IMG_5249Vinnarlaget! Fr. v: Jonte, Martin, tränare Bäck, Kalle, Erik, Fredrik, Oscar, ”Joanthan” och Ekspong. Två av spelarna saknas på bilden (Axel och Lillis).

Carpe replikerade dock tämligen omgående genom en vacker soloräd av den tekniske virtuosen Patrik Ekspong. Den lyckan varade tyvärr inte länge då Frank bröt ett uppspel och drämde in 2-1, och Carpe befann sig i underläge igen.

”Lillis” – vi tillägnar dig segern
Som om det inte vore nog hade en av Carpes stora förgrundsfigurer tvingats avbryta matchen. Efter en duell med en Frankspelare fastnade den blixtsnabbe och hårdskjutande Kristian ”Lillis” Göransson med foten i konstgräset och vred till knäet. I stora smärtor vred han sig och skrek ordet f***a runt 500 gånger. Akuten väntade tyvärr för Carpes fixstjärna, hemskt tråkigt.

I det läget var det nog många i den stora tillresta publiken som började misströsta. ”Lillis” skada i samspel med att Carpe spelade långsamt och kom inte till några solklara målchanser var ingen bra kombination. Man dominerade däremot matchbilden och hade en mycket stor del av bollinnehavet. I det läget klev ass.coach Rogström fram och tog det ansvar som alla förväntade sig av honom. En stor målskytt står alltid rätt, vilket inträffade även denna gång. Rogström pillade in bollen från en meters avstånd bara några minuter innan slutsignalen. Carpe kände guldvittring.

Finalen gick till straffar – dramatiken var enorm
Tre straffskyttar från vardera lag skulle utses. Sten-sax-påse avgjorde vilket lag som fick börja straffläggningen och Carpe blev först ut. I Carpe fick, kanske något oväntat, målvakten Erik Zetterström förtroendet att ta den första straffen. Därefter följde Ekspong och Lätth.

STRAFFAVGÖRANDET – STRAFF FÖR STRAFF
CARPE: MÅL! Erik Zetterström stänkte in bollen till höger om en felchansande Frankmålvakt.
FRANK: MÅL! Även denna straff gick till höger om målvakten och in i mål.
CARPE: MÅL! Patrik Ekspong smekte upp bollen i krysset.
FRANK: MISS! Erik Zetterström räddade enkelt. – Skytten var lättläst, menade Zetterström.
CARPE: MÅL! Oscar Lätth blev matchhjälte när han vackert rullade in segermålet! Carpe mästare!

Lyckan var total och spelarna bildade nästintill en ”TV-puckshög”. Den fantastiska hemmapubliken jublade och skrek. Carpespelarna ställde upp och gjorde vågen. Detta var verkligen det ultimata slutet på en lång och tuff säsong.

Säsongen i sammandrag
Säsongen har varit lång och slitsam. Den långa och hårda försäsongen gav dock Carpe Scrotum förutsättningarna att hålla ut hela vägen. Tränare Bäck har verkligen disponerat krafterna rätt och tagit fram det bästa hos varje enskild spelare. Det är en mästartränare av högsta kaliber, och det återstår att se om Carpe får behålla honom till nästa säsong. Redan nu florerar rykten om nya, större uppdrag.

Efter en andraplats i grundserien, fem poäng efter seriesegrarna Galaticos, var Carpe givetvis en av favoriterna till guldet. Laget har fungerat gott och alla spelare har gjort sitt yttersta i samtliga(?) matcher. Betlehems IF slogs enkelt ut i semifinalen efter en målkavalkad av flera spelare.

Nästa säsong(?)
Det har uppkommit önskemål från fans som inte har haft möjlighet att följa sitt favoritlag på plats om att locka produktionsbolag att börja sända matcherna på nätet, s.k. streamning. Carpes exekutiva kommitté har dock uppmanat fansen att ta ett steg i taget och kommer istället börja titta på möjligheterna att arrangera bussresor från Sveriges större orter för att göra folkets lag mer tillgängligt för den breda massan.

I övrigt vill Carpe Scrotums management tacka spelare och fans för en fantastisk säsong i Rydshallen. Superligan börjar nästan kännas för liten och vem vet, kanske tar Carpe klivet ut i verkligheten en dag.

Carpe Scrotum FTW!


3 svar på ”Veni Vidi Vici! Carpe Scrotum vann finalen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *