Carpe upp i topp!

Livet leker för Carpe Scrotum. Personalvetarnas fotbollslag har inlett säsongen i Superligan på ett strålande sätt.

Två raka segrar mot Destroyers och Ipanema Praia gör att Carpe är med i toppen av serietabellen.

Carpe Scrotum

Match ett – Destroyers
Det såg ut att kunna bli en tuff start för nykomlingarna Carpe med en svår bortamatch på tisdagskvällen mot erkänt skickliga Destroyers. Uppvärmningen lämnade en del övrigt att önska och endast Läth såg riktigt taggad ut när han värmde upp på egen hand längs långsidan. Övriga bildade den klassiska ”PA-ringen” med boll.

Matchen började inte alls bra med många individuella misstag och slarvigt spel från Carpe. Var det den befarade nervositeten som spelade in? Efter bara några minuters spel var det 0-2 i baken och Destroyers fortsatte mala på i högt tempo. Den ursprungliga taktiken sviktade och många spelare var som paralyserade av det som höll på att ske. I det läget klev tränarduon och några av de rutinerade spelarna in och visade prov på handlingsförmåga.

”1-2-1”-uppställningen ändrades till en ”2-2”-uppställning. Högre press sattes på bollhållaren och ”Z” i målet involverades mer i anfallsspelet. Detta sammantaget tillsammans med en enorm kämpaglöd, förkroppsligad av rivjärnet Kristian ”Lillis” Göransson, gav till slut utdelning. Carpe fick till en reducering innan halvtid och hade bud på mer.

I andra halvlek gick Carpe för knock. För ”Volvo” Engman var betydelsen bokstavlig, Destroyers spelare hade garanterat muskelvärk på onsdagsmorgonen. Samtidigt som Carpe anföll på bred front höll man också tätt bakåt. 5-1 i andra halvlek talar sitt tydliga språk och det hela var ren defilering fram till slutsignalen. Detta mycket tack vare pålitliga målskyttar som Patrik Ekspong, ”Joanthan” Herrlin och fysiska fenomen som Jonte Sandström på planen.

Match två – Ipanema Praia
Efter tisdagens triumf behövde Carpe snabbt ladda om batterierna inför onsdagens drabbning med Ipanema Praia. Då ledningen ansåg att Carpe lever mycket på sin inställning, valde de en något annorlunda uppladdning dagen till ära.
– Grabbarna behöver känna ett sug när väl matchen drar igång, så därför kör vi uppvärmning utan boll, berättade tränare Bäck.

Om nu detta var ett klokt drag lämnas åt andra att bedöma, men Carpe kunde ju ha fått en bättre start på matchen. Precis som i premiären var Carpe oorganiserade och yra. 0-1 kom som ett brev på posten och delar ur den ditresta hemmapubliken började misströsta. Den beryktade fraktionen Carpe Ultras visade sitt missnöje från norra stå genom att klättra ner till planen och samtala med spelarna.

Carpe lyckades tack vare publikstödet ta sig samman och visade återigen prov på stark lagsammanhållning när man ordnade en kvittering innan halvtid. Andra halvlek blev tuff och jämn. Ipanema var stora och kraftfulla och Carpe fick verkligen bekänna färg. Fysiska spelare som exempelvis nämnda Sandström, Ingolf och Engman stod upp bra och gav därigenom de tekniska lirarna Rogström, Göransson och Bäck utrymme att visa sin storhet på små ytor. ”Z” i målet gjorde några vassa räddningar och visade att uppvärmning med boll är för mjukisar.

Carpe tog som väntat hem segern och seglade därmed upp i topp med två segrar av två möjliga. Vi tackar hemmapubliken för ert fantastiska stöd. Utan er är vi ingenting!

Carpe Scrotum
Stor bild på ett stort lag. Carpe Scrotum FTW.
Stående fr. v: Jerry, tränare Bäck, Volvo, Axl, Jonte.
Knäståede fr. v: Joanthan, Ekspong, Läth, Kamelen, Lillis.
Liggande: Z.

Fakta/statistik:

Matchresultat:

Destroyers – Carpe Scrotum 3-6 (2-1).

Målskyttar Carpe:
P. Ekspong, 2.
J. Herrlin, 2.
K. Göransson.
O. Läth.

Carpe Scrotum – Ipanema Praia 4-2 (1-1).

Målskyttar Carpe:
P. Ekspong.
O. Läth.
A. Ingolf.
J. Sandström.

Tabell:

Läggs upp på Campushallens hemsida med start fredag.

Intern skytteliga:

3. P. Ekspong.
2. J. Herrlin.
2. O. Läth.
1. K. Göransson.
1. A. Ingolf.
1. J. Sandström.

Management Carpe Scrotum 2009

Ass. Coach / Chairman
Fredrik Rogström
073 708 31 97
carpe-scrotum@personalvetare.nu

Head Coach / General Manager
Fredrik Bäck
073 420 76 99
carpe-scrotum@personalvetare.nu

Skribent
Erik Zetterström
070 456 43 92
utbildning@personalvetare.nu