PULS presenterar… Sportgruppen!

Inom PULS finns något för alla. Sportgruppen är ett alternativ för den som känner att det är gött att röra på sig ibland och träffa kompisar på köpet. På PA gör vi det i grupp, så att säga. Sportar.

Gruppen i år består av fyra sportisar från PA2V, där en av dem är Linus Lanker. Här berättar han vad Sportgruppen gör, ger tips på hur man går billigare på hockey i stan och att det minsann är dags för PA1 att aktivera sig.

Sportgruppen
Sportgruppen har många bollar i luften.
Fr.v.  Daniel, Cilia, Jonathan och Linus.

Vad gör ni i Sportgruppen?
Vi anordnar en rad olika sport och friluftsaktiviteter. Varje måndag kan man träffa oss i Fridtunaskolan för att spela ex. fotboll eller volleyboll. Vilken aktivitet det är meddelas i veckomailen. På måndagarna deltar även studenter från psykologprogrammet. Annars anordnar vi även speciella aktivitetstillfällen då vi försöker få studenterna att pröva lite olika och kanske inte så vanliga idrotter/aktiviteter. Det kan vara kajakpaddling i Vättern, klättring, lindy hop.

Varför är Sportgruppen något för dig?
Jag har alltid varit intresserad av idrott och tänkte att jag genom att vara med i Sportgruppen skulle kunna introducera utbudet av sport/träningsmöjligheter i Linköping för studenterna. Även de sporter som alla kanske inte har spelat tidigare, ex. squash.

Hinner du med studierna trots allt sportande?
Det fungerar alldeles utmärkt. Då vi är fyra medlemmar i arbetsgruppen blir arbetsbördan aldrig för tung.

Vad är roligast?
Att kunna vara med och mer aktivt kunna styra över utbudet av aktiviteter och arrangera dem.

Har du träffat någon etta ännu?
Jo jag har träffat dem. De såg glada och positiva ut… det försvinner snart.  Nä skämt och sido, de som jag har träffat var riktigt trevliga. Trots detta har det bara har varit EN etta på måndagsaktiviteterna, SKÄRPNING!

Något tips till idrottsintresserade studenter på PA?
Jag måste ju ta och tipsa om att alla studenter har rabatterade priser på hockeybiljetter till LHC’s hemmamatcher. Även om ni inte är LHC-supporter så kanske det laget ni håller på gästar Linköping. Biljetterna kan ni köpa på studentexpeditionen i Kårallen. Glöm inte ditt studentleg.

Kan studenterna påverka vilka idrotts/friluftsaktiviteter ni anordnar?
Självklart kan de det. Om man vill tipsa, önska eller leda en idrott är det bara att maila oss på sport@personalvetare.nu

PULS presenterar...

Intensitet i arbetet just nu hos Sportgruppen:

Vilopuls · Arbetspuls · Maxpuls