PULS presenterar… Gästföreläsare!

En av PULS yngsta arbetsgrupper är Gästföreläsare. Den blev officiellt bildad under årsmötet i våras och består i dagsläget av Anna Westerborn.

Här berättar Anna bland annat om vad arbetsgruppen gör, varför hon valde att engagera sig och vad tillfrågade tjänstemän från arbetslivet tycker om att föreläsa på PA-programmet.

Vad gör ni i er arbetsgrupp?
I arbetsgruppen Gästföreläsare arbetar jag för att få in gästföreläsare från arbetslivet som vill komma och föreläsa om ett ämne som är intressant för kursen i fråga.

Varför valde du att engagera dig i din arbetsgrupp?
Därför att jag tyckte det verkade vara kul att hjälpa till att starta upp en helt ny arbetsgrupp, och jag tycker det är viktigt att få in mer information om hur vi som personalvetare praktiskt kommer kunna använda våra kunskaper inom olika områden.

Hur funkar det att kombinera plugget med uppdraget i arbetsgruppen?
Det är inga problem. Den mesta kontakten sker via e-post, så jag kan korrespondera när jag har tid och lust till att göra det.

Vad är det roligaste med er arbetsgrupp?
Just nu är det att få lägga grunden för förhoppningsvis en framtida väl fungerande arbetsgrupp inom PULS.

Hur många föreläsare har du ansvar för att boka in under hösten?
Som det ser ut nu kommer det bli ca 7 st. Förutsatt att alla kursansvariga vill ha hjälp med att boka in.

Vad är gensvaret från tillfrågade föreläsare?
Många är otroligt intresserade och tycker det är en bra idé. En del som tidigare gått PA-programmet säger att de själva hade velat haft gästföreläsare från arbetslivet när de själva studerade.

Vad är dina förväntningar kring uppslutning på dessa tillfällen?
Jag hoppas att PA-studenterna tar tillfället i akt och kommer och lyssnar på de gästföreläsare som kommer, att de utnyttjar tillfället till att få idéer inför framtida yrken, ställer frågor och inspireras inför arbetslivet.

PULS presenterar...

Intensitet i arbetet just nu hos Gästföreläsare:

Vilopuls · Arbetspuls · Maxpuls