PULS presenterar… Styrelsen!

Näst på tur i presenterandet står den ”osynliga” arbetsgruppen, dvs. Styrelsen.

Styrelsens ordförande Anna Nyberg svarar på vad de egentligen gör, vad hon tycker om årets Nollan och om hon är rädd för PAmp…

StyrelsenAnna mitt i mitten.

Vad gör ni i styrelsen egentligen?
Vi jobbar med övergripande frågor i PULS, såsom ramar för föreningens ekonomi, planering och stöttning av arbetsgruppernas arbete. Vi ser också till att vi jobbar efter föreningens stadgar och syfte d.v.s. att främja utbildningskvalitéen, den studiesociala miljön och utbildningens närhet till arbetslivet. Dessutom fikar vi, dock inte för föreningens pengar, och pratar en massa skit förstås!

Hur många är ni?
Vi är åtta personer i styrelsen (ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör, webmaster, NLU-, SU- och UU-ordföranden).

Varför valde du att söka till ordförande?
Jag tycker generellt att det är roligt att styra med saker, strukturera och planera, men också för att få mer insikt i hur utbildningen och programmet fungerar och få möjlighet att påverka. Efter ett år som sportchef i Sportgruppen kändes styrelsen som en skön utmaning.

Hur funkar det att kombinera plugget med uppdraget i styrelsen?
När man ska lära sig något nytt är det alltid lite hektiskt. Det tar lite tid att få koll på allt i början och få det i rullning inför verksamhetsåret och även efter sommaruppehållet. Men när det väl är igång är det så roligt att känna att man faktiskt åstadkommer något och att arbetet flyter på lätt. Att ha en bra arbetsfördelning inom gruppen är A och O samt att man i mitt fall vågar släppa ifrån sig ansvar och kontroll… =)

Vad är det roligaste med styrelsearbetet?
Att vi har stor möjlighet att påverka utbildningen och den studiesociala miljön för våra kurskamrater. Känslan av att vi faktiskt bidrar till förbättringar och gör skillnad för programmet är sporrande. Men det allra roligaste är den härliga stämningen vi har skapat inom gruppen. Sju nya vänner på ett år är inte illa.

Har du träffat någon Nolla ännu? Vad tycker du om dem?
De luktar lite illa, men är rätt söta! =) Verkar vara ett härligt gäng!

Är du rädd för PAmp?
Ja, vem är inte rädd för någon som ALLTID har rätt?! Läskigt värre!

 

PULS presenterar...

Intensitet i arbetet just nu hos styrelsen:

Vilopuls · Arbetspuls · Maxpuls