PULS presenterar… en PA-Nolla!

Turen att få sola sig i offentlighetens glans har kommit till en av våra nyaste studenter på PA-programmet, PA-Nollan Joakim Karlsson från Västerås.

PA-Nollan Joakim

Foto: Mattias Wiséen.

Hur kommer det sig att du valde PA i Linköping?
Goda vitsord från en kompis som redan läser här, men jag har också  hört en hel del positivt om PA i Linköping från bl.a. kolleger på min förra arbetsplats. Det verkar också som att det är en bred utbildning där man inte nischar sig för mycket, det tycker jag är positivt. Sedan ville jag komma ifrån Västerås och till en stor studentort så att man får testa på studentlivet.

Det är fortfarande relativt få killar som läser PA, vad tror du man kan göra för att locka fler killar till PA i Linköping?
Svårt att säga… kanske att när man promotar programmet på högskolemässor och liknande använder sig av killar.

Okej, förklara varför du är målad i hela ansiktet!
För att jag är med i PA:s lag i Filosofiska spelen. Tyckte att det kunde vara en kul grej att måla PA:s färger i ansiktet och skriva PA i pannan.

Vad tyckte du om Filosofiska spelen och hur gick det?
Det var en rolig grej, synd bara att det inte gick så bra. Men det var riktigt kul att det var så många PA-Nollan som var på plats och hejade på.

Vad tycker du om Nolle-P hittills?
Jättebra, mycket lek och fest och det gillar jag. Fenomenet gyckel är något som jag också  gillar. Trodde inte att det skulle vara så  roligt men när alla går inför det blir det riktigt kul. Tycker också att PAmp ska ha en eloge, utan dem skulle inte Nolle-P vara lika roligt. De skapar en gemenskap på programmet och när de marscherar och ser hårda ut bland de andra fadderierna så blir man lite stolt över att kunna säga att de är vårat överfadderi.

Vad har varit bäst hittills?
Helt klart Pinnarp. Mycket spex, sånger och gyckel.