Informationsansvarig

bakåtknapp

1235877_10202889518423953_2773419690133084177_n


Martina Kraff,
22 år från Linköping,
Informationsansvarig

Vad vet du om PSS? läser du våra artiklar?
Jag det gör jag absolut, ni skriver många bra artiklar om vad som händer inom PULS, sittningar och lite allt möjligt. Det är en bra del av sektionen för det gör att man får en inblick i till exempel  vad som kan hända på en sittning, det är väldigt intressant och kul att läsa.

Vad går din roll ut på?
Min roll går ut på dels allt som handlar om PULS hemsida personalvetare.nu. Det är jag som lägger ut information och håller den uppdaterad. Sen så innebär även min post att ta hand om och uppdatera alla mail adresser inom sektionen. Jag ser till att de används på rätt sätt och hjälper till att koppla dem. Jag tar hand om en del inom de sociala medierna också. Och så har jag möten med PSS ibland och hjälper er lite när det behövs.

Vad vill du uppnå med din roll i styrelsen?
Oj den var svår, jag känner dels att jag vill engagera mig i en kul grej och att hitta på något, det ser också snyggt ut på CVt. Att få träffa människor som man kanske inte umgåtts med förut. Själva posten.. jag har inte riktigt hållt på med något med hemsidor tidigare men tyckte att det skulle vara kul med en utmaning, att lära sig sånt. Det kändes kul att få gå in och uppdatera hemsidan som kändes lite daterad, jag ville få det att se snyggt ut utifrån. Det känns som en ganska lagom post, kul att vara med i gruppen och ta hand om hemsidan. Jag är jätteglad över att jag sökte för det blev väldigt bra.

Vad är PULS för dig?
PULS för mig är engagemang och gemenskap. Att man kan lära känna andra i olika årskurser, att man kan ha kul utanför studierna med lite aktiviteter, det tror jag är viktigt. PULS är även folk som hjälps åt, speciellt det här med utbildningsbevakning. Det är en stor del inom PULS, att kvalitetssäkra utbildningen.

Varför ska man söka till styrelsen enligt dig?
Man ska söka för att det är jätteroligt, det är jättekul att få träffa såna som man kanske inte har umgåtts med så mycket innan. Man växer ganska mycket och man lär sig att ta lite mer ansvar. Jag har lärt mig nya saker som till exempel det här med mail adresser, WordPress och det är kul att lära sig nya saker. Jag går på möten, man lär sig mötesteknik och man får lite kontakt med företag. Det är kul. Det ser vädligt bra ut på CVt att man har engagerat sig och vill man söka utlandsstudier så är det också en bra grej eftersom man får meritpoäng, så det är bara positiva saker.

Anser du att du har fått mer koll på livet som personalvetare?
Ja lite grann tror jag, men min post kanske inte är jätteinriktad på till exempel kontakt med näringslivet och hur det är att arbeta som personalvetare men däremot genom att läsa artiklar som ni skriver och genom Petra som är sponsansvarig så får jag en liten inblick i vad det innebär, man får automatiskt en liten inblick i hur det är att arbeta som personalvetare.

Vad tillför du till styrelsen?
Jag vill tro att jag tillför ett lugn, jag tror att jag är ganska lugn. Min post har inte alltid lika mycket som vissa andra, som till exempel Emma som är ordförande. Där kan jag tillföra, när jag har lite mindre att göra så kan jag hjälpa till att avlasta någon annan. Vissa poster har jättemycket under vissa perioder och vissa har lite mindre. jag tror det är bra att man hjälpervarandra.

Vad har du i lunchlådan generellt?
Jag tycker om att laga mat, baka och sådär. Det är väldigt olika, det brukar vara riktig mat. Lagad från grunden, har jag tur får jag med mig matlåda hemifrån.

Har du något bra husmorstips?
Ja det har jag, om man ska koka potatis eller ris så ska man hälla i lite smör så kokar det inte över.

Vad vill du jobba med sen?
Den frågan är jättesvår tycker jag och det är ju något som jag inte riktigt vet. Nu har vi ju precis fått varsin mentor i PA3. Jag har träffat honom en gång och där pratade vi lite om vad man vill jobba med och sådär. HR eller personalarbete är så stort, det finns så många olika delar. Men som jag har tänkt under utbildningens gång så tänker jag att av det som vi har läst så är det nog rekrytering och förhandlingar, det är väldigt intressant. Men om det är där jag kommer att hamna sen det vet jag faktiskt inte.

Vart är du om 10 år?
Förhoppningsvis har jag ett jobb som jag trivs med, kanske på väg att bilda familj. Men jag har kommit en bit i karriären iallafall det skulle vara kul om man lyckades med det, så att man känner att utbildningen gav något. Drömmen är att arbeta och bo i London, det hade varit riktigt kul!