Blivande student

Ska du börja plugga på PA-programmet i höst?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig till rätta på så bra sätt som möjligt!
Info@personalvetare.nu

PA

Arbetslivet behöver människor med gedigna och breda kunskaper i bland annat beteendevetenskap, organisationsteori och ekonomi. Människor med förmåga att analysera, med helhetssyn och kritiskt tänkande.

Studierna på programmet för Personal- och arbetsvetenskap bygger på samverkan mellan flera olika ämnen. Främst beteende- och samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Vi är också måna om att aktuell forskning får inflytande på utbildningens innehåll och de flesta av våra lärare forskar inom områden som har direkt anknytning till programmet. Lärande i arbetet, ledarskap och utveckling av grupper och organisationer är några exempel. För mer info gå in på PAs-programsida.

PULS

Personalvetarutbildningen i Linköpings sektion, förkortat PULS, är en demokratiskt sammansatt förening av studenter på Programmet för Personal- och arbetsvetenskap, Beteendevetenskaplig Grundkurs och Masterprogrammet i Human Resource Management & Development vid Institutionen för Beteendevetenskap och Lärande, Linköpings Universitet. PULS verkar för att bland annat anordna studiesociala aktiviteter, studiebevakning av utbildningens kvalitet, upprätthålla ett positivt studentinflytande, främja samarbete med universitetet, kåren och andra program, m.m.

STUFF

StuFF är studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofiska fakulteten vid Linköpings universitet. StuFF både utgörs av studenter, och jobbar för studenter. Deras uppgift är att främja ett levande studentliv och ta tillvara på studenternas intresse. StuFF bedriver stödverksamhet, utbildningsbevakning, studiesocial verksamhet, och allmän studentpolitik. Stuffs hemsida.

Kårallen

(Torsdagskröken, Fredagspuben)
Kårallen, en administrativ byggnad på dagtid och festlokal på kvällstid. Här finns bland annat Kårservice expeditionen, en bokhandel, en restaurang, Sektionscafé Baljan, LIU-store, studentkårerna StuFF och LinTek, boendeservice, m.m. På torsdagar anordnas den otroligt billiga och trevliga puben Torsdagskröken, och på fredagar kan man ta en öl med vännerna på Fredagspuben. Allt gott på Kårallen!

HG

Herrgår’n, [hg], eller Ryds Herrgård; kärt barn har många namn, ligger i Ryds centrum och har generösa öppettider. HG är en gammal herrgård som med åren förvandlats till en populär studentpub med möjlighet till både barhäng, sittningar och livligare fester på dansgolvet. Även icke-studenter är hjärtligt välkomna att besöka puben. Förmånliga priser i barerna, ett hett dansgolv och ibland även livespelningar. HG’s slogan lyder ”Av studenter – för studenter”. 

VilleValla

Villevalla Pub är en mindre men mysig pub beläget mellan Valla och T1. VilleValla kännetecknas av att de alltid har ett stort utbud av öl och har därför möjligheten att erbjuda sina gäster öl från när och fjärran. Ett klockrent ställe att avnjuta en ovanlig god öl och en bit mat tillsammans med dina kompisar. Vill du dansa får du vända dig till ett annat uteställe eftersom Villevalla saknar dansgolv. Mer info!

Flamman

I Gottfridsberg hittar du den underjordiska studentkrogen Flamman Pub & Disco som funnits ända sedan år 1967. Flamman har öppet året runt och är skicklig på att anordna allt från kvällar med levande musik, uteservering, nattklubbar och olika temainspirerade kvällar. På Flammans jazzonsdagar serveras mycket goda och prisvärda Flammanburgare till tonerna av livejazz. Gå dit på en fredag och du är garanterad en lyckad kväll tack vare de låga priserna i baren och den sköna stämningen. Flamman är relativt litet men ack så populärt, se till att vara där i god tid. Besök hemsidan för mer info!

NH

En av de större och kanske mest populära studentkrogarna i Linköping är utan tvekan Nationernas Hus , förkortat NH. Här erbjuds både lunch och á la carte till förmånliga priser. Beläget i centrala Linköping på Ågatan är både studenter och icke-studenter välkomna att festa, delta i quiz, dansa loss på klubbkvällar, koppla av med en trerättersmiddag, eller helt enkelt svalka sig med en god dryck på deras stora uteservering. De har öppet torsdag – lördag och lokalen är även flitigt utnyttjad för större evenemang och sittningar. NH är perfekt uteställe för dig som gillar att dansa hela natten, hänga i baren och rimliga student- priser.

Pub Örat

Varje torsdag mellan 17-23 öppnar Pub Örat sina dörrar i närheten av universitetssjukhuset. Med mumsiga hamburgare på menyn och spännande drycker bakom Pub Örats två bardiskar finns det inte många sura miner på denna pub. Ibland anordnas open mic -kvällar, spelningar och olika temakvällar. Allt för att Pub Örats gäster ska trivas som fisken i vattnet.