Studiebesök på Tekniska Verket

Den 23 Maj var vi ett litet gäng som tog en paus från pluggandet och strukturerandet av oändliga intervjufrågor. Undrar du vart var ni på väg? Missade du något bra? Och ja, det tycker jag att du gjorde! Vi hade pumpat våra cykeldäck för en liten tur ner till Stångån och Tekniska Verket. Där hade Rosanna, Mimmi och Anna i studiebesöksgruppen fixat just ett litet studiebesök.

Vi alla minns (eller vi har nog försökt förtränga) föreläsningen om Tekniska Verket, deras uppbyggnad och organisation som höll på i evigheter, eller det kändes åtminstone som det. Som vi lärde oss den gången så är Tekniska Verket kommunalägt och enkelt sagt en mångsysslare inom energi och resursåtervinning. Med förra föreläsningen färskt i mitt minne var jag väldigt skeptisk inför dagens studiebesök men tänkte att alla förtjänar ju en andra chans. Så hur gick det?  Det slutade med att jag, och antagligen fler, gick ut därifrån nöjda och sugna på att jobba för Tekniska Verket någon gång i framtiden. Och nu undrar ni varför denna 180-graderssväng? Jo, för till skillnad från föreläsningen i höstas så förstod Anna Vik och hennes kollega Andreas vad vi var intresserade av. De har båda gått PA-programmet (eller P-linjen som den hette förut) här i Linköping och har haft lite olika vägar fram till Tekniska Verket. Det var som att prata med framtida oss och få en inblick i hur vårt arbete kanske kommer se ut om några år. Det var två saker som gjorde mig väldigt fascinerad, för det första var det intressant att se hur ett företag som ägs av kommunen drivs med tanke på att vissa sektioner inte får gå med vinst och hur kommunalt ägarskap påverkar deras arbete på HR-avdelningen och det för det andra kunde de beskriva vilket brett arbete de har och varför ena dagen inte är den andra lik. Vi fick svar på allt från kompetensutveckling som bedrivs på bred front, hur de arbetar med att eftersträva en jämställd arbetsplats och hur de jobbar med employer branding samt rekryteringar.

Vi fick inspiration och många bra råd att ta med oss under vår resa mot arbetslivet. Jag tror vi alla kändes oss både lugnare och säkrare i vårt val av PA-programmet efter besöket! Jag blickar fram mot en framtid som består av mycket planering, problemlösning och många samtal. Jag gillar det jag ser!

Tack studiebesöksgruppen och Tekniska Verket för en bra eftermiddag, vem vet, jag kanske ska börja fila på CV:t för en ansökan om extra arbete där!?

Madeleine Oscarsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *