Nollningen – Ett bildreportage

festDet har hunnit gått över en månad sedan PA:s nollning avslutades med en finsittning på S2:s lokaler. Nu har fest och lek har bytts ut mot tunga böcker och föreläsningar. Det är i mörka hösttider som dessa, som vi minns tillbaka till de där två veckorna med ett leende på läpparna, och just därför har PSS skrapat ihop en handfull med bilder att dela med sig av till övriga PA-studenter. Ta en paus från skolan och titta igenom minnena i detta bildreportage från årets roligaste nollning.

Tacokväll – Det gäller att snabbt lära känna alla nya studenter så fort som möjligt, på samma gång. Därför anordnas det dag som natt olika aktiviteter för nollan att medverka i. Redan under en av de första kvällarna på nollningen träffas varje enskild nollegrupp för att äta middag tillsammans och för nollan att pyssla ihop sin egen nolleskylt. Nedan ser vi ett par bilder från nollegruppen ”Country” som här har samlats hemma hos Faddern Katrin för att äta tacos och, som sagt, lära känna varandra.

taco1

 

taco2

Först och främst gäller det att de nya studenterna lär sig att hitta i Linköping, och att fjäska för de mystiska PAmp. Så under en hel dag vandrar PA runt på stan och leder nollorna till stationer där de sedan tilldelas olika utmaningar för att samla poäng av en då okänd anledning. Dagen börjar vid stadsbiblioteket.

stads1Fadder-Johanna i väntan på att dagens stadsvandring ska börja

stads2Uppställning vid en av stationerna där PAmp ger uppdrag till nollan.

stads3Nollan utmanas att på snabbast möjliga tid äta godissnören, utan att använda händerna.

stads4Nollegruppen Country jublar efter att ha tilldelats ett högt betyg från senaste uppdraget

stads5Samtidigt som nollan utför diverse tuffa uppdrag, passar faddrarna på att vila sig i gräset

stads6I brist på mjukt gräs duger en parkbänk alldeles utmärkt, enligt Josefin och Johanna

Under andra veckan av nollningen vandrar nollan runt på LiU:s område på en slags tipspromenad, fast denna kväll kallas det fyndigt nog för PAmpvetenskap

pampvetenskap

När solen gått ned över horisonten börjar discokulan snurra. Här har vi några bilder från de olika kravaller som äger rum under nolleveckorna.

kravall1Förfest innan kravallen Munchen Hoben. Från vänster har vi faddrarna Olle, Therese, Johanna, Saga och My

kravall2Sofie och Johanna

kravall3En del kravaller håller till utomhus… (Emil och Jessica)

kravall4…och andra kravaller inomhus (Cuneyt och Oskar)

Första helgen under nolleveckan avslutas, till allas förtjusning, med en PA-sittning på HG.

pasittning

Efter att nästan två veckor av fest, lek och informativa aktiviteter är det dags för den nya PA-klassen att framföra sina uppdrag, som de tidigare under nollningen blivit tilldelade. Det var allt från sångnummer till teaterpjäser som spelades upp under talangjakten.

talang1Juryn bestod av kändisarna PAmp som marscherade in i början av talangjakten

talang2Vinnande nollegruppen ”Disco” framför sitt bidrag till juryn

talang3Under tiden som juryn lämnade salen för att diskutera vem som förtjänar att vinna talangjakten, underhöll faddern Måns nollan med ett musikquiz

Sista kvällen, sista sittningen. Som avslutning på nollningen var det finsittning på schemat. God mat, dryck och sällskap förgyller den sista kvällen på en fantastiskt nollning.

finsittning2Innan finsittningen är det viktigt att posera framför stångån och föreviga kvällen tillsammans med sin nollegrupp

finsittning1PA-studenterna klär upp sig och är på sitt absolut bästa humör under hela kvällen

finsittning3Vetenskapliga undersökningar visar på att söta alkoholhaltiga drycker fungerar väldigt bra ihop med frisyren

finsittning4Plötsligt är två veckor av nollning över. Finsittningen är över och studenterna börjar röra sig mot NH för att fortsätta festen. Det vimlar av glada leenden och det finns inget som hindrar PA från att dansa tillsammans i ring, även om det börjar kännas lite grusigt i ögonen inpå nattens sena timmar.

Emil Arleroth

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *