Ekonomiansvarig

bakåtknapp

10553328_10202889518543956_8331258153351201602_n


Sofia Lindblad, 21 år,
Uppsala
Ekonomiansvarig

Vad vet du om pss? Läser du våra artiklar?
Ja jag läser dem ibland, jag vet att ni hade en blogg under nolle-p också. Ni skriver ju om det som sker i sektionen och det lägga sedan upp på vår hemsida.

Vad vill du uppnå med din roll?
Jag vill för min egen skull prova på rollen som ekonomiansvarig men också att driva PULS framåt.

Vad går din roll ut på?
Det som tar mycket tid är att jag bokför mycket. Alla intäkter och utgifter bokförs, det är mycket som man inte ser. Det är en ganska stor process med flera steg, allt ska in i ett speciellt system och det är olika konton som man ska använda sig av. Dett även mycket kontakt med arbetsgrupperna, främst PiLS och PAmp, där vi bollar idéer och ser över ekonomin. Det kommer även upp saker dagligen, mail, information, frågor osv. Jag betalar fakturor, har ansvar för PULSnycklar, det är mycket administrativt. Det är kul, men det är lite svårt att exakt sätta ord på vad jag gör men man lär sig mycket.

Vad är PULS för dig?
För mig är det engagemang och gemenskap. Det är ett forum där man träffas och gör saker som kanske inte direkt har med skolan att göra.

Varför ska man söka till styrelsen?
Många tänker inte på att styrelsen är en arbetsgrupp precis som alla andra. Det är en väldigt bra arbetsgrupp och man får ett helhetsperspektiv. Man får stor inblick i hur en organisation/förening går till, jag tycker att jag får en bra inblick genom ekonomin också för jag får liksom.. jag ser hur allt går till i siffror. Att sitta i en styrelse är ett internationellt fenomen, det finns överallt så det är bra att ha. Se till en helhet, samordna och planera och det är överförbart på många sätt ute i arbetslivet.

Vad har du fått för erfarenhet?
Mycket ekonomi har jag ju lärt mig och om föreningslivet. Mycket om saker som man inte tror kan bli ett problem i början men som vi i efterhand har märkt blivit ett problem. Just ekonomi har jag fått mycket erfarenhet av, som eventuell HR-chef i framtiden så pratar man mycket gentemot cheferna om ekonomi och då är det skönt att ha ekonomin i bakhuvudet. Eller om man vill starta eget så känner jag att det är väldigt skönt att ha i ryggen och väldigt positivt att ha på sitt CV. Det är alltid bra att ha mycket erfarenhet av ekonomi.

Anser du att du har fått mer koll på livet som personalarbetare under tiden i styrelsen?
Ja det tycker jag, det känns som att man behandlar PA frågor om alla våra utskott. Ibland är det samarbetssvårigheter, det är praktiska saker hur man ska koordinera. Det är liknande saker som kommer att komma upp när man sitter som exempelvis HR-chef också. Jag tror att man har fått mycket mer praktiskt erfarenhet.

Vad tillför du till styrelsen?
Ja.. Det är lätt att det blir group think, men då fick jag höra att jag ofta kommer med förslag på hur man kan tänka istället. Jag har inte tänkt på det själv men det kom upp för någon dag sedan. Jag bidrar såklart även med den ekonomiska biten. Försöker att vara glad på möten och bidra med positivitet.

Vad har du i lunchlådan generellt?
Ofta kyckling eller köttfärssås utan kryddor varför jag nu säger det. Till det har jag grönsaker eller ris/qinoua. Ofta något som jag slipper värma. Jag har ganska simpel mat, för jag har ofta bråttom när jag ska iväg.

Har du något bra husmorstips?
Det är sjukt nyttigt med rödbetor, så man kokar rödbetor så sparar man vattnet efteråt och dricker det för allt det nyttiga åker ner i vattnet när man kokar dom. Det kan man också ha i maten för att göra den lite rosa, woho!

Vad vill du jobba med sen?
Gud det är så svårt, jag tror att jag jobbar bättre strategiskt än operativt. Men det är bara vad jag tror just nu, sen tycker jag att ledarskap är kul. Jag tycker det är mycket som är kul och det är väldigt brett.

Vart är du om 10 år?
Då är jag på ett jobb där jag trivs bra, där jag utvecklas själv och blir bra på något. Sen har jag kanske en familj, jag vet inte om jag har barn. Förhoppningsvis har jag en man. Jag vet inte om det blir en större eller mindre stad, båda har sina fördelar. Men i stora drag så trivs jag på mitt jobb och har möjligheter att utvecklas där, har en familj och ett balanserat liv.