Akademikerförbundet SSR söker studentinformatörer

Är du framtidens fackhjälte?

Akademikerförbundet SSR står upp för en stark välfärd, ett jämlikt samhälle och alla människors lika värde. Vi vill att våra medlemmars akademiska utbildning ska löna sig både ekonomiskt och karriärmässigt. Vill du jobba för ett förbund som står upp för din akademiska kompetens och samtidigt få utveckla din sociala förmåga? Nu söker vi 45 studentinformatörer runt om i hela Sverige som ökar vår styrka genom att rekrytera fler studentmedlemmar vid sitt lärosäte. Är du en av dem?

VI OCH JOBBET GER DIG …

  • möjlighet att träffa nya människor
  • utveckling av din förmåga att prata inför grupper
  • flexibiliteten i att planera ditt arbete utifrån vad som passar dig
  • en guldkantad merit på ditt CV

DU VILL …

  • vara med och utveckla och driva vår studentverksamhet framåt
  • visa att du är självgående, kommunikativ och lösningsorienterad
  • möta och prata inför människor, stå i monter och informera om förbundet
  • organisera aktiviteter på din ort för medlemmar

Vi vill att du är självgående, kommunikativ, lösningsorienterad och pluggar samhällsvetenskap,beteendevetenskap, personalvetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap eller till socionom.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet. Ansök direkt på https://karriar.akademssr.se  Arbetet är på runt 15 timmar i månaden och du tjänar 130 kronor i timmen första terminen.

Ansökan till PiLS och HRarkin är öppen

Nu kan du som PULS-medlem söka till PiLS och HRarkin (f.d. PAmp). Ta chansen att engagera dig i sektionens festeri eller fadderi för att förgylla både din och andra studenters studietid här på LiU.

Valberedningen lägger varje dag upp en intervju med en person ur PiLS och HRarkin, så in och följ dem på deras sociala medier för att få reda på mer information om respektive post. Ansökan stänger den 11 november.

Sök stipendier!

Expertvalet och GreenMatch delar nu ut två olika stipendier. Detta riktar sig till universitetsstudenter från alla studieinriktningar. Beloppet per stipendium är 5000 kronor!
Som företag tror vi på en hållbar utveckling och vill gärna ge vårt stöd i den mån vi kan. Vi hjälper gladeligen två lyckliga universitetsstudenter som visar intresse för något av följande:
  • Ekologisk hållbarhet (GreenMatchs stipendium)
  • Företagande och entreprenörskap (Expertvalets stipendium)
Stipendiet är till för alla universitetsstuderande och kan sökas av allt från ingenjörer till blivande biologer och miljöforskare.
Läs mer om våra stipendium och sökprocessen här: 
OBS! Sista ansökningsdag 31 oktober 2018

AS&B Executive söker studentmedarbetare

AS&B söker en studentmedarbetare som vill utvecklas i ett framgångsrikt rekryteringsföretag!

AS&B Executive är en ledande aktör inom rekrytering och utveckling av chefer och specialister. Vi har funnits sedan 2002 och är idag experter inom områdena executive search, rekrytering, utveckling samt interimslösningar.

Vi söker en student som vill arbeta som rekryteringsassistent/researcher, vilket hos oss innebär att du kommer arbeta tillsammans med erfarna rekryteringskonsulter och vara en viktig resurs genom hela rekryteringsprocessen. Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter såsom exekutiv search, urval, referenstagning och att medverka eller ansvara för diverse projekt tillhörande rekryteringsprocessen.

Vi söker framförallt dig som studerar beteendevetenskapliga ämnen (exempelvis psykologi eller personalvetenskap) och som har minst ett år kvar till dess du planerar avsluta dina studier.

Länk till annons: https://www.asb-executive.se/lediga-tjaenster?mtrpage=assignment&mtrid=10863

Sök till P-riks styrelse 2019!

Som medlem i PULS är du också medlem i Personalvetarstuderandes riksförbund (P-riks). P-riks är en intresseorganisation för alla de studentföreningar som har anknytning till personalvetarutbildningar i Sverige. Läs mer om P-riks och vad de gör: http://www.p-riks.se/riksforbundet/vad-vi-gor/

Nu har ansökningsperioden för P-riks styrelse 2019 öppnat. Kika in följande länk för att se vilka poster som går att söka. DU hittar även information om hur du ansöker. Kom ihåg att du kan också nominera någon som du tror skulle passa http://www.p-riks.se/medlemmar/engagera-dig/

Detta är en fantastisk möjlighet att engagera sig och få värdefulla erfarenheter och kontakter!

PULS HÖSTMÖTE 2018

PULS höstmöte 2018

Datum: Torsdagen den 25 oktober
Tid: 17:15-ca 21:00
Plats: C1, Campus Valla

Styrelsen bjuder in till höstmöte för att välja in arbetsgrupper inom PULS. Även eventuella motioner kommer att behandlas.

Vad gäller?
Detta är endast ett förhandsmeddelande och en formell kallelse kommer att skickas ut senast två veckor innan mötet. För att kunna kräva rösträtt samt bli invald i en arbetsgrupp måste du vara medlem i PULS. Detta ordnar du enklast på förhand via vår hemsida: http://www.personalvetare.nu/bli-medlem , men det kommer även att finnas möjlighet att bli medlem på plats.

Motioner
På PULS facebook-sida finns en länk till en mall att använda för eventuella motioner. Ladda ner mallen och fyll i den för att därefter maila den till styrelsen@personalvetare.nu
Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast torsdagen den 4e oktober!

Kontakt
Har du några frågor eller funderingar, så tveka inte att höra av dig till styrelsen@personalvetare.nu eller hugg tag i någon av oss på campus!

Vänliga hälsningar,
PULS styrelse 2018

Gå på företagsbesök med JUSEK

Hej alla glada studenter på HR/PA-programmet!

Akademikerförbundet JUSEK bjuder in alla sina studentmedlemmar till höstens besök med ledande företag och arbetsgivare i Linköping. Det är ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter inför karriären redan under studietiden, så häng med som många andra gör!

Den 4 oktober är det dags för terminens företagsbesök för er på HR-programmet! Företagsbesöket bär av till Länsstyrrelsen Östergötland. Mer info samt anmälan finner ni på Juseks hemsida eller under länken: https://www.jusek.se/Aktivitet/KalenderNy/?City=11&showFilter=true

Sveriges HR-förening söker studentmedarbetare till HR-dagarna 2018

Sveriges HR-förening eftersöker nu ett gäng härliga studentmedarbetare till HR Dagarna 2018, 8–10 oktober på Cirkus i Stockholm!

Sveriges HR Förening står för eventuella resor till och från Stockholm, förtäring under dagarna och självklart får du som studentmedarbetare ta del av programmet under de dagar du medverkar.

Ni som studentförening får även 100kr/per förmedlad studentmedarbetare till er verksamhet.

Du som student har nu en unik chans att få träffa ledande personer inom HR från hela Sverige och samtidigt få inspiration om vad HR innebär på riktigt! Dina uppgifter blir att tillsammans med oss se till att deltagarna har det bra och känner sig välkomna. Det handlar bland annat om att möta och registrera deltagare, ta hand om talare eller vara värd för något av företagen som finns på plats. Helt enkelt bidra till en roligt intensiv och meriterande dag! Du kommer också att få ett intyg om att du har varit med som studentmedarbetare på HR Dagarna 2018 – vi hoppas att det ska hjälpa dig bygga ditt CV!

Anmäl dig och dina kurskamrater här: https://goo.gl/forms/pt7KJsNgY1s4IUym1 – först till kvarn!

OBS! Du behöver inte kunna medverka alla dagar, utan det går att anmäla sig till endast en dag också. 

Linköpings Stadsmission söker Dig som studerar HR eller beteendevetenskap

Hej Student!
Vill du arbeta i en organisation som göra skillnad för människor i utsatta livssituationer? Linköpings Stadsmission söker Dig som studerar HR eller beteendevetenskap och vill få värdefull erfarenhet inför framtiden. Hos oss får du en unik chans att tillämpa din kompetens och teoretiska kunskap samt utvecklas i din roll som HR-praktiker!

Som volontärsamordnare har du det strategiska ansvaret för hela volontärverksamheten. Du arbetar motivationsbyggande och ansvarar för hela rekryteringsprocessen av nya volontärer. En del av ditt uppdrag är att utveckla verksamheten och marknadsföringen samt skapa ett ökat intresse för volontärskap inom organisationen. Missa inte chansen att söka detta meriterande deltidsjobb som ger dig ovärderlig erfarenhet för din framtida karriär!

Läs mer och ansök på vår hemsida

Gasquen 2018 – En show för alla PULS medlemmar

GASQUEN 2018

Nolle-P 2018 har precis dragit igång, men detta inlägg riktar sig till både dig som ny student och dig som har pluggat tidigare!

I år har ett helt nytt evenemang skapats och det kallas för Gasquen. Gasquen är en show för PULS-medlemmar och är speciellt tillägnad årets Nollan! Kvällen kommer bestå av tävlingar och underhållning lett av PAmp, PiLS, MaxPULS, Aristocats bar, LiTHe Blås och två konfrenciers!

Det är under denna kväll årets Nolle-grupp kommer koras och detta kommer vara början på slutet av årets Nolle-P.

Gasqueen ingår i nollans ”Vi vill ha”-kupong och i fadderpaketen. Pris till resterande PULS-medlemmar kostar 40kr och kommer säljas i entrén i samband med insläpp till showen! Hoppas att ni, liksom vi ser fram emot en kväll fylld av spex och jubel!

Vilka är Aristocats Bar? https://www.facebook.com/acats.official/
Vilka är LiTHe Blås? http://www.litheblas.org/sv/

Länk till evenemanget hittar du här, där kommer alla uppdateringar om eventet ske! https://www.facebook.com/events/386375351867120/?active_tab=discussion

Dag: Fredag 31/8
Tid: 18:15
Plats: Katedralskolans aula
För vem: Alla PULS-medlemmar (Så se till att bli medlem redan idag om du inte är det!! http://www.personalvetare.nu/bli-medlem/ )

Detta kommer bli en fantastisk kväll som du inte vill missa!